• Srbija među najposećenijim zemljama na StreetView: Ova mesta su najpopularnija

  Kompanija Google je 2007. godine objavila prve Street View fotografije San Franciska, Njujorka, Las Vegasa, Majamija i Denvera. Od tada je prošlo 15 godina, a Street View automobili opremljeni kamerama zabeležili su i podelili više od 220 milijardi Street View fotografija i prešli preko 16 miliona kilometara, što je jednako obilasku oko zemaljske kugle više […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srbija među najposećenijim zemljama na StreetView: Ova mesta su najpopularnija

  Kompanija Google je 2007. godine objavila prve Street View fotografije San Franciska, Njujorka, Las Vegasa, Majamija i Denvera.

  Od tada je prošlo 15 godina, a Street View automobili opremljeni kamerama zabeležili su i podelili više od 220 milijardi Street View fotografija i prešli preko 16 miliona kilometara, što je jednako obilasku oko zemaljske kugle više od 400 puta.

  Srbija među 50 najposećenijih zemalja na Google Street View usluzi, u poslednjih godinu dana.

  Međutim, ulice nisu bile granica – zabeležene su i fotografije unutar kulturnih znamenitosti, visoko u svemiru ili duboko u okeanu.

  Na 15. rođendan Street View usluge objavljeni su podaci o najposećenijim i najatraktivnijim lokacijama širom sveta koje su korisnici tražili u prethodnih godinu dana, a među njima se nalaze i srpske znamenitosti i popularne turističke lokacije.

  Na samom vrhu globalne liste država sa najviše posećenih lokacija na Street View usluzi u toku protekle godine našli su se Indonezija, SAD i Japan, dok četvrto i peto mesto zauzimaju Meksiko i Brazil.

  Srbija na 50. mestu

  Srpski gradovi, muzeji i znamenitosti takođe su probudili značajno interesovanje korisnika, pa je tako Srbija, u kojoj je Street view prisutan od 2013. godine, tokom protekle godine, zauzela 50. mesto na listi 100 najposećenijih zemalja na Street View-u.

  Pet najposećenijih lokacija na usluzi Street View u Srbiji:
  ŠarenGrad (u blizini Kruševca)
  Beogradska tvrđava
  Braničevski Manastir Tumane
  Hram Svetog Save
  Beogradski zoološki vrt

  Muzeji i istorijski lokaliteti su takođe mesta koja oduvek privlače veliku pažnju, kako turista tako i domaćih posetilaca, i predstavljaju lokacije na kojima najbolje možete upoznati specifičnost, istoriju i kulturu jednog naroda.

  Najposećeniji muzeji i lokaliteti od istorijskog značaja na “Street View” u Srbiji:
  Muzej Nikole Tesle
  Kuća cveća
  Muzej iluzija u Beogradu
  Lepenski vir
  Beli dvor

  Uz Street View je moguće posetiti mesta kao što su pešačke zone, planinski vrhovi ili dubine okeana i sve to je dostupno iz udobnosti vašeg doma.

  Kako piše PC Press, tri lokacije su privukle najviše interesovanja korisnika tokom prošle godine: svih 154 sprata Burdž Kalife u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koja je proglašena najvišom zgradom na svetu, kultna Ajfelova kula u Francuskoj sa čijeg vrha se pruža fenomenalan pogled na Pariz, kao i specijalna kolekcija slika Tadž Mahala u Indiji.

  Naslovna fotografija: Pepe Flores
  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI