Srbija na 28. mestu najuspešnijih zemalja na Olimpijskim igrama u Tokiju

Categories NAJVAŽNIJE, SPORTPosted on

Sa ukupno devet osvojenih medalja, Srbija se nakon završenog poslednjeg dana takmičenja na Olimpijskim igrama nalazi na 28. mestu po uspešnosti, objavio je Olimpijski komitet.

Tri zlata na ovogodišnjim Olimpijskim igrama osvojili su Milica Mandić, Jovana Preković i vaterpolisti, srebro je u Srbiju doneo Damir Mikec, a pet bronzi su osvojili basketaši, odbojkašice, Milenko Sebić, Tijana Bogdanović i Zurab Datunašvili.

Najuspešnije na ovogodišnjim OI su SAD, koje su jedine uspele da osvoje preko 100 medalja, ukupno 113 (39 zlatnih, 41 srebrnu i 33 bronzane). Na drugom mestu ostala je Kina sa 88 osvojenih medalja, slede ih sportisti Japana sa 58 medalja, zatim Britanci sa 65 i Ruski olimpijski komitet koji iz Tokija odnosi 71 odličje.

Srbija je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. osvojila dve zlatne medalje, četiri srebrne i dve bronzane, što je bila rekordna godina po broju osvojenih odličja na Olimpijskim igrama od osamostaljenja Srbije. Sportisti su u Tokiju uspeli da nadomeste taj rekord jer su osvojili jednu medalju više.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *