Šta slavimo u sredu?

Categories NOVO, SrbijaPosted on

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave ove godine uvršten je u državne praznike ali one koje proslavljamo radno. Osim ovog državnog praznika koji obeležavamo radno, Vidovdan 28. jun kao i Sveti Sava 27. januara su radni dani u kalendaru državnih praznika.

Vlada Republike Srbije, prošle godine, donela je zaključak da se 15. septembar kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave vezujući praznik za jedan od, nesumnjivo najvećih istorijskih datuma u istoriji srpskog naroda, Proboj solunskog fronta 15, septembra 1918.

Ovoj odluci donesenoj 11. septembra 2020. godine prethodio je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Milorada Dodika predsednika Republike Srpske u avgustu prošle godine gde se rodila ideja o proslavi praznika koje su kasnije dve vlade usvojile.

U 2021. godini Srbija ima 12 neradnih dana, za one koji se pridržavaju Zakona o radu.

Do sada je neradno proslavljen 1. i 2. januar Nova godina, 7. januar Božić, 15. i 16. februar Dan državnosti, Uskršnji praznici u zavisnosti od veroispovesti neradni su 4 dana u godini i praznik rada 1.maj obeležen je neradno.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *