• Šta slavimo u sredu?

  Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave ove godine uvršten je u državne praznike ali one koje proslavljamo radno. Osim ovog državnog praznika koji obeležavamo radno, Vidovdan 28. jun kao i Sveti Sava 27. januara su radni dani u kalendaru državnih praznika. Vlada Republike Srbije, prošle godine, donela je zaključak da se 15. septembar kao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šta slavimo u sredu?
  Foto: IN Medija

  Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave ove godine uvršten je u državne praznike ali one koje proslavljamo radno. Osim ovog državnog praznika koji obeležavamo radno, Vidovdan 28. jun kao i Sveti Sava 27. januara su radni dani u kalendaru državnih praznika.

  Vlada Republike Srbije, prošle godine, donela je zaključak da se 15. septembar kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave vezujući praznik za jedan od, nesumnjivo najvećih istorijskih datuma u istoriji srpskog naroda, Proboj solunskog fronta 15, septembra 1918.

  Ovoj odluci donesenoj 11. septembra 2020. godine prethodio je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Milorada Dodika predsednika Republike Srpske u avgustu prošle godine gde se rodila ideja o proslavi praznika koje su kasnije dve vlade usvojile.

  U 2021. godini Srbija ima 12 neradnih dana, za one koji se pridržavaju Zakona o radu.

  Do sada je neradno proslavljen 1. i 2. januar Nova godina, 7. januar Božić, 15. i 16. februar Dan državnosti, Uskršnji praznici u zavisnosti od veroispovesti neradni su 4 dana u godini i praznik rada 1.maj obeležen je neradno.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]