Stanari “Lamele” zahtevaju zabranu ugostiteljske delatnosti u Bloku 44

Stanari „Lamele“ već duže vreme imaju problem sa, kako kažu, glasnom muzikom koja dopire iz obližnjeg kafića smeštenom u lokalu jedne od zgrada Bloka 44. Pored toga, ukazuju na problem prolaza u blizini Kuće Vojnović jer je vlasnik kafića rešio da baštu produži. – Jedini način da prođete tim delom je kroz baštu kafića, između […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Stanari “Lamele” zahtevaju zabranu ugostiteljske delatnosti u Bloku 44

Stanari „Lamele“ već duže vreme imaju problem sa, kako kažu, glasnom muzikom koja dopire iz obližnjeg kafića smeštenom u lokalu jedne od zgrada Bloka 44. Pored toga, ukazuju na problem prolaza u blizini Kuće Vojnović jer je vlasnik kafića rešio da baštu produži.

Jedini način da prođete tim delom je kroz baštu kafića, između stolova i gostiju. – objašnjava jedan od stanara. Naš sagovornik kaže da je postalo nemoguće živeti u tom delu grada.

Nemoguće je boraviti u stanu vikendom od glasne muzike i posetilaca a vlasnik kafića nema saglasnost stanara da bude lokal u stambenoj zajednici. – kaže sagovornik IN Medija.

Jedini način da se situacija promeni je bila obraćanje nadležnima posredstvom upravnika zgrade. Stanari žele da se promeni opštinska Odluka te da u Lameli ne bude više dozvoljeno da u jednom od lokala bude kafić. Upravnica zgrade, Jelena Škorić, kaže za IN Medija da se nakon razgovora sa stanarima čula sa vlasnicom lokala u kojem se nalazi kafić.

Nazvala sam vlasnicu lokala i pitala je do kada ima ugovor sa zakupcem lokala gde je kafić i objasnila joj sa čime se svakodnevno susreću stanari okolnih zgrada. Međutim, vlasnica lokala nije bila voljna za razgovor. – objašnjava Jelena Škorić.

Dodatni problem je prolaz koji vodi ka Kući Vojnović i zgradi opštine Inđija u kom se nalazi bašta kafića. Stanari tvrde da se bašta proširuje mimo njihove saglasnosti. Zbog toga je i isečeno drvo koje dodatno otežava prolaz. Uz to, oboren je i lampion koji se nalazio u blizini bašte ugostiteljskog objekta.

Lamela

Naćelnik Odeljenja za inspekcijske poslove Branislav Mazinjanin kaže za IN Medija da inspekcija ne može da reaguje jer je reč o privatnom vlasništvu te se u tom delu grada ne naplaćuje zakup bašte ugostiteljskog objekta.

–  To nije površina javne namene nego prostor redovne upotrebe, odnosno u vlasništvu stanara. Tu se ne plaća zakup, tim prostorom upravljaju stanari  u saradnji sa upravnikom. –  kazao je Branislav Mazinjanin.

Isečeno drbo u Lameli

Upravnica zgrade Jelena Škorić kaže za IN Medija da je razgovarala sa vlasnikom kafića koji joj je rekao da je drvo bilo suvo i oštećeno te je zbog toga odsečeno. Međutim, direktor nadležnog javnog preduzeća Dušan Lemajić za IN Medija kaže da radnici JKP” Komunlac” nisu nadležni da seku drvo koje nije na javnoj površini te nisu učestvovali ni u seči drveta u “Lameli”.

Jedini način da se promeni situacija je da se obratimo opštini Inđija sa zahtevom da se rad kafića uskladi sa kućnim redom na osnovu člana 76, Zakona o stanovanju. Pored toga, sledeći korak nam je i tužba protiv vlasnice lokala. Takođe, tužba će bti i za vlasnika kafića koji nije dobio saglasnost stanara za eventualno proširenje bašte. – kaže Jelena Škorić i dodaje da stanari “Lamele” već trideset godina trpe nečiju bahatost.

 – Ljudi trpe već trideset godina bukvalno torturu. Zamislite sebe da do ulaza svoje zgrade morate da svakodnevno prolazite kroz baštu kafića a da na spavanje vikendom zaboravite. Tome se jednom mora stati na put. – dodala je Jelena Škorić.

M. Blečić (IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.