• Stara Pazova: Uhapšen zbog zloupotrebe službenog  položaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, Posebnim odeljenjem za suzbijanjem korupcije, uhapsili su V.V. (1976) iz Beograda i podneli krivičnu prijavu protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca za kojim se intenzivno traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kivično delo zloupotreba položaja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stara Pazova: Uhapšen zbog zloupotrebe službenog  položaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, Posebnim odeljenjem za suzbijanjem korupcije, uhapsili su V.V. (1976) iz Beograda i podneli krivičnu prijavu protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca za kojim se intenzivno traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kivično delo zloupotreba položaja službenog lica, saopštio je MUP.

  Kako se navodi, osumnjičeni V.V. se tereti da je, kao odgovorno lice u jednoj firmi iz Stare Pazove, u periodu od 2017. do 2021. godine, u dogovoru sa odgovornim licem te firme, isporučivao velike količine naftnih derivata i goriva jednoj firmi iz Ugrinovaca, iako je znao da ta firma zbog finansijskih poteškoća nije u mogućnosti da tu robu isplati.

  Takođe, V.B. je zaposlenima u svojoj firmi naložio da pomenutu ugrinovačku firmu ne stavljaju u izveštaje  kao dužnike, iako je ta firma bila  najveći dužnik zbog neplaćenog goriva. Na taj način, navodi MUP, osumnjičeni V.B. je preduzeću iz Stare Pazove, u kome je odgovorno lice, prouzrokovao materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 66.323.330 dinara.

  Osumnjičenom V.V. je određena mera zadržavanja do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, dok je protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca, odgovornog lica ugrinovačke firme, koji je kupovao naftne derivate iako je znao da nije imao dovoljno sredstava na poslovnim računima da izmiri dugovanja biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina