• Sutra ne rade oni lekari, medicinsko osoblje i higijeničarke koji idu na miting u Beograd

  Pozivi zaposlenih iz javnih preduzeća i ustanova u okviru inđijske lokalne samouprave ovih dana stižu građanima Inđije kao molba da im pomognu za ispunjavanje „kvote“ za najavljeni skup u Beogradu 26.maja. Građani Inđije koji su kontaktirali Dom zdravlja sa pitanjem da li rade službe ove zdravstvene ustanove sutra, dobili su odgovor da rade oni koji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sutra ne rade oni lekari, medicinsko osoblje i higijeničarke koji idu na miting u Beograd

  Pozivi zaposlenih iz javnih preduzeća i ustanova u okviru inđijske lokalne samouprave ovih dana stižu građanima Inđije kao molba da im pomognu za ispunjavanje „kvote“ za najavljeni skup u Beogradu 26.maja. Građani Inđije koji su kontaktirali Dom zdravlja sa pitanjem da li rade službe ove zdravstvene ustanove sutra, dobili su odgovor da rade oni koji ne idu na miting u Beograd.

  U inđijskom Domu zdravlja pacijentima koji su se raspitivali o radnom vremenu u petak 26. maja je rečeno da ova zdravstvena ustanova radi ali ne i svi njeni zaposleni.

  -Dom zdravlja radi, zašto ne bi radio? Ne rade samo oni lekari, medicinsko osoblje i higijeničarke koji idu na miting u Beograd. Nije izvodljivo da nema dežurnih u Domu zdravlja, dežuraju oni koji ne idu na miting. – odgovor je koji su pacijenti dobili pozivajući centralu Doma zdravlja „dr Milorad Mika Pavlović“.

  Zaposleni u javnim preduzećima  čiji su direktori izabrani iz redova zaposlenih za IN Medija kažu da nemaju pritisak ni poziv da idu na miting „jer drugačije je kada je direktor izabran iz redova zaposlenih on/ona po isteku mandata mora da se vrati na svoje radno mesto“.

  Inđinčani svedoče da kako se bliži „najveći skup u istoriji Srbije“ svakodnevno primaju pozive svojih poznanika i članova porodice da im odlaskom na skup u Beogradu koji je zakazan za sutra, pomognu u ostvarivanju „kvota“ koje su im zadate.

  -Pozvala me je moja kuma koja radi u javnom sektoru i zamolila da joj pomognem da ispuni kvotu tako što ću ići kao njena „pratnja“ na miting u Beograd. To joj je važno da bi ostala na poslu, rekla mi je. Ona je obrazovana žena, koja ima porodicu i situirana je kada sam je odbio nije joj bilo pravo. Pitao sam je što to radi ona je rekla da mora zbog posla. Pitao sam je i zna li koliko sebe degradira pozivom koji je uputila meni ona je odgovorila da „ću joj ja oprostiti“ ali da ona sebi ne bi oprostila ako bi izgubila posao zbog „izleta u Beograd“. – svedoči jedan inđinčan za IN Medija.

  -Mom rođaku ostalo je još par meseci do penzije, kaže mora „zbog posla“ sutra na skup u Beograd. Pitala sam ga šta će mu se loše desiti ako ne ode ionako je pred penzijom, nije imao odgovor. Ne znam čime su ga i da li su ga uslovili ili naprosto želi da ide. Ako želi to onda nije „zbog posla“. –

  Na društvenim mrežama pojavile su se informacije da je KUD „Soko“ iz Inđije uslovljen da „napuni jedan autobus jer u protivnom neće dobiti finansijska sredstva iz budžeta“ , za IN Medija iz ovog kulturno umetničkog društva nije stigao potvdan odgovor na ove tvrdnje ali ni demanti.

  Za odlazak na miting u Beograd, prema nezvaničnim informacijama do kojih je IN Medija došla, potrebno je da svako od zaposlenih u javnom sektoru „povede“ bar 5 prijatelja odnosno pratioca. Isplata dnevnica i „kotizacija na poslu zavisi od toga koliko će predvodnik grupe uspeti da očuva pozvane na okupu tokom mitinga“. Isti broj su u obavezi da regrutuju i sportski klubovi koji se finansiraju iz budžeta sa izuzetkom FK „Železničar“ i OK „Inđija“.

  Za sada je poznato da će iz Inđije put Beograda sutra krenuti 12 autobusa, ove vesti stižu iz redova OO SNS u Inđiji, ostalo je da se obezbede autobusi iz naseljenih mesta opštine Inđija ili način da se zainteresovani prevezu do Inđije odakle bi sa ostalima krenuli na miting, kažu za IN Medija članovi inđijskih naprednjaka.

  Kao odgovor na spekulacije da su građani uslovljeni i primorani da prsustvuju mitingu u Beogradu predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pozvao je da na miting ne dođe „niko ukoliko ga neko primorava i tera“.

  Naslovna fotografija: OO SNS Inđija/ Dragan Đorđević direktor Doma zdravlja Inđija, Dragan Ibročić načelnik Odeljenja za privredu i finansije, načelnik Odeljenja za utvrđivanje i naplatu javnih prihoda Branko Despotović i Jelena Kresoja direktor PU „Boško Buha“

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija