• Tek nakon nedelju dana od isteka mandata, lokalna vlast rešila da raspiše konkurs za novog direktora Komunalca

  Dušan Lemajić je na mesto direktora Komunalca imenovan 18. juna 2018. godine a nako dva dana stupio je na tu funkciju. Nakon isteka mandata lokalna samouprava nije raspisala novi konkurs, na šta je ranije ukazao odbornik Strahinja Jovanović. Na narednoj sadnici Opštinskog veća (23. jun 2022.godine) većnici će doneti odluku o raspisivanju javnog konkursa za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tek nakon nedelju dana od isteka mandata, lokalna vlast rešila da raspiše konkurs za novog direktora Komunalca

  Dušan Lemajić je na mesto direktora Komunalca imenovan 18. juna 2018. godine a nako dva dana stupio je na tu funkciju. Nakon isteka mandata lokalna samouprava nije raspisala novi konkurs, na šta je ranije ukazao odbornik Strahinja Jovanović.

  Na narednoj sadnici Opštinskog veća (23. jun 2022.godine) većnici će doneti odluku o raspisivanju javnog konkursa za mesto direktora JKP “Komunakac” Inđija. Ono što je sporno u čitavoj priči je činjenica da će konkurs trajati narednih 30 dana a na dnevnom redu nije odluka o imenovanju vršioca dužnosti direktora.

  –  Za očekivati je da Lemajića imauju za vršioca dužnosti direktora i tu tačku dnevnog redu uvrste pre održavanja sednice lokalnog parlamenta .- kaže u razgovoru sa novinarom IN Medija, Strahinja Jovanović.

  Dušan Lemajić je nakon dolaska Srpske napredne stranke na vlast, 2016. godine, bio vršioc dužnosti direktora lokalnog preduzeća za distribuciju gasa (JP Ingas) iako nije ispunjavao uslove propisane Zakonom o javnim preduzećima. Lemaiću je nedostajalo godinu dana i četiri meseca radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje.

  Nakon smene tadašnjeg v.d direktora Komunalca, Milana Radića na to mesto je imenovan Lemajić. Ni sam Radić nije ispunjavao Zakonom predviđene uslove što je potvrdila Komisija za sprovođenje Konkursa za izbor direktora javnih preduzeća svojim Zaključkom, sa sednice održane 1. juna 2017. godine,  jer Milan Radić nije imao  pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje, naveo je Vojvođanski istraživačko – analitički centar (VOICE)

  U Zaključku Komisije se navodi da su na Javni konkurs za izbor direktora JKP “Komunalac” stigle dve prijave i to Siniše Vukosavljevića i Milana Radića. Uvidom u dokumentaciju, piše u Zaključku komisije, utvrđeno je da ni jedan kandidat nije ispunjavao uslove.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/komunalac-ostao-bez-direktora/

  M. Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika