• TikTok uvodi podršku za mentalno zdravlje korisnika

  TikTok je najavio nove funkcije koje bi trebalo da pomažu korisnicima koji imaju problem sa mentalnim zdravljem i koje razmisljaju o samoubistvu. Kompanija će uvesti funkciju koja će omogućiti intervenciju tokom pretrage reči kao što je „samoubistvo“ i automatski preusmeravati korisnike na servise podrške. Na sluičan način biće uvedena i podrška osobama koje imaju probleme […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  TikTok uvodi podršku za mentalno zdravlje korisnika

  TikTok je najavio nove funkcije koje bi trebalo da pomažu korisnicima koji imaju problem sa mentalnim zdravljem i koje razmisljaju o samoubistvu.

  Kompanija će uvesti funkciju koja će omogućiti intervenciju tokom pretrage reči kao što je „samoubistvo“ i automatski preusmeravati korisnike na servise podrške.

  Na sluičan način biće uvedena i podrška osobama koje imaju probleme sa ishranom.

  – Duboko brinemo o svojoj zajednici i uvek tražimo nove načine na koje možemo negovati njihovu dobrobit. Zbog toga preduzimamo dodatne korake kako bismo ljudima olakšali pronalaženje svih resursa koji su im u datom trenutku potrebni na TikToku – navela je kompanija u saopštenju.

  Buduća TikTik podrška

  Kompanija se odlučila na ovakav korak zbog sve veće pažnje usmerene na konkurentski Instagram, koji je pod lupom zbog negativnog uticaja na ukupno zdravlje svojih korisnika, posebno mentalno zdravlje, što je i sam Instagram priznao.

  Sada je ta pažnja sve više usmerena i na druge društvene medije, pa i na TikTok, imajući u vidu njegov rastući uticaj u svetu, posebno među tinejdžerima, a posebno nakon nedavno objavljenog izveštaja britanskog Instituta za obrazovnu politiku u kome se navodi da je „mentalno zdravlje tinejdžera narušeno intenzivnom upotrebom društvenih medija”.

  Nove opcije biće dostupne korisnicima „narednih meseci“.

  Stefan Simonović

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA