• Top lista (18.09-25.09.2022.)

  Spremite se za uzbudljive novitete ove nedelje. Na liste se posle četiri godine pauze vraćaju Suede sa devetim albumom pod nazivom Autofiction. Ovaj bend (prvi album objavio 1993) već se jednom (2013) vraćao na scenu s velikim uspehom, a sada je objavio album koji do sada nije dobio lošu recenziju od muzičke kritike. Suede pokazuju da bendovi mogu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Top lista (18.09-25.09.2022.)

  Spremite se za uzbudljive novitete ove nedelje.

  Na liste se posle četiri godine pauze vraćaju Suede sa devetim albumom pod nazivom Autofiction. Ovaj bend (prvi album objavio 1993) već se jednom (2013) vraćao na scenu s velikim uspehom, a sada je objavio album koji do sada nije dobio lošu recenziju od muzičke kritike. Suede pokazuju da bendovi mogu da stare, a da i dalje budu kreativni (ne recikliraju prethodne uspehe), vitalni i puni života.

  Za ljubitelje nekomercijalnog pristupa muzici, preporučujemo Lil SilvuYesterday is Heavy je njegov debi album, iako je na muzičkoj sceni prisutan dvanaest godina kao producent (Adele, Mark Ronson, BANKS, itd). Album predstavlja mešavinu hip-hopa, repa, soula, R&B, basa i tehno house. Čitav niz poznatih muzičara iz ove branše pomogao je da se napravi ovaj album – Sampha, Ghetts, BADBADNOTGOOD, Little Dragon, serpentwithfeet, Charlotte Day Wilson and Skiifall.

  Kalifornijski slowcore bend Duster spada u manje primetne i potcenjene bendove. Posle prvenca iz 2001, ovaj bend je nestao sa scene da bi se ponovo pojavio 18 godina kasnije sa albumom Duster, a sada sa albumom Together. Alternativni zvuk na ovom albumu predstavlja mešavinu slowcore, lo-fi, dream popa i slacker rocka. On je pravo osveženje za ljude koji žele da pobegnu od uobičajenog načina života i uobičajenih pop zvukova, koji okružuju takav život. Kao i obično, u ovakvoj vrsti muzike emocija se nalazi u atmosferi koju stvaraju instrumenti. Ne u tekstovima.

  Još jedan stariji bend vraća se na scenu, pokazujući neverovatnu vitalnost. Radi se o Afghan Whigs iz Sinsinatija. Prvi album su objavili daleke 1988. Raspali su se 2001, a onda se ponovo okupili 2012. godine. How Do You Burn? je njihov deveti album. Preporučujemo ga ljubiteljima tvrđeg rok zvuka.

  Omoti albuma: Suede „Autofiction“ ; Lili Silva „Yesterday is Heavy ; Duster ,,Together“ i ,The Afghan Whigs ,,How do you born“

  1. (3) Flo Milli – You Still Here, Ho?

  2. (8) Kasabians – Alchemist’s Euphoria

  3. (2) Mabel – About Last Night

  4. (5) Ithaca – They Fear Us

  5. (1) Tallies – Patina

  6. (7) Kal Marks – My Name is Hell

  7. (6) Beyoncé – Renaissance

  8. (11) Röyksopp – Profound Mysteries II

  9. (4) Lizzo – Special

  10. (12) The Loungue Society – Tired of Liberty

  11. (15) Pale Blue Eyes – Souvenirs

  12. (18) John Legend – Legend

  13. (16) Two Doors Cinema Club – Keep On Smiling

  14. (-) Suede – Autofiction

  15. (-) Lil Silva – Yesterday Is Heavy

  16. (20) Oliver Sim – Hideous Bastard

  17. (14) Altered Images – Masacra Streakz

  18. (9) Stephen Mallinder – Tick Tick Tick

  19. (-) Duster – Together

  20. (13) The Chats – Get Fucked

  20. (-) Afghan Whigs – How Do you Burn?

  Top listu možete poslušati OVDE

  Dušan Pavlović

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H