• Tropsko vreme do jeseni, a onda moguće poplave

  Portal „AccuWeather“ objavio je veliku prognozu za 2021. godinu, kojom je obuhvaćena i regija Balkana, pa i Srbija. Prema ovoj prognozi, Balkan i Srbiju toplotni talasi čekaju i na početku jeseni, a zatim će ih zameniti velika opasnost od poplava u novembru. S temperaturom površine mora za oko 2-5 Celzijusovih stepeni iznad normale, stvara se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tropsko vreme do jeseni, a onda moguće poplave

  Portal „AccuWeather“ objavio je veliku prognozu za 2021. godinu, kojom je obuhvaćena i regija Balkana, pa i Srbija. Prema ovoj prognozi, Balkan i Srbiju toplotni talasi čekaju i na početku jeseni, a zatim će ih zameniti velika opasnost od poplava u novembru.

  S temperaturom površine mora za oko 2-5 Celzijusovih stepeni iznad normale, stvara se dovoljno energije za održavanje tropskih obeležja koja se kreću kroz Evropu, navode prognostičari ovog servisa.

  Zato se očekuje da će jedan do tri tropska udara doći u Evropu u narednim mesecima – rekao je član tima za međunarodno prognoziranje Tajler Rojs a prenosi Nova.

  Sredinom avgusta temperature površine mora u istočnom Mediteranu bile su za 3-4 stepena iznad normalnih.. Periodi obilnih padavina mogu da se prošire i na jug Italije i na Balkan, posebno krajem oktobra i novembra.

  Stručnjaci AccWeather servisa očekuju da će se intenzivnija letnja vrućina zadržati u južnoj Italiji i na Balkanu, posebno na početku jeseni.

  U prvoj polovini jeseni najverovatnije će doći do tropskog sistema u regiji Irske, Severne Irske, Škotske, Velsa i severne Engleske.

  Kako se olujni trag bude pomerao prema jugu do kraja oktobra i novembra, ta pretnja će takođe biti prebačena i na jug, u severozapadnu Španiju i Portugal.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Ana Brnabić: Hvala opoziciji koja je došla na dijalog

  Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se sa tog mesta truditi da se nastavi dijalog sa opozicijom, navodeći da vlast pokazuje da je nacionalni interes Srbije na prvom […]