• U saobraćajnim nesrećama od početka godine poginulo skoro 500 ljudi

  Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća  20. novembar u Srbija dočekuje zabrinjavajućom statistikom. Od početka godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 485 osoba, dok je njih 16.000 teže ili lakše povređeno. Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zlatko Belencan, povodom Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda koji se obeležava 20. novembra, apelovao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U saobraćajnim nesrećama od početka godine poginulo skoro 500 ljudi

  Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća  20. novembar u Srbija dočekuje zabrinjavajućom statistikom. Od početka godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 485 osoba, dok je njih 16.000 teže ili lakše povređeno.

  Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zlatko Belencan, povodom Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda koji se obeležava 20. novembra, apelovao je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.

  -U nedelju 20. novembra 2022. godine obeležiće se Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, posvećen uspomeni na nastradale učesnike u saobraćaju. Ovaj dan će se obeležiti u svetu, ali i u Republici Srbiji – rekao je Belencan i istakao da se obeležavanjem ovog dana skreće pažnja na teške posledice koje stradanje u saobraćajnoj nezgodi ostavlja na pojedince i njihove porodice, ali i na društvo u celini.

  Na Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, takođe se pojedinci i organizacije pozivaju na hitno preduzimanje zajedničkih akcija kako bi se sprečilo stradanje u saobraćaju.

  -Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da povedu računa o sebi, ali i o drugima. Jedino na taj način možemo zaštititi živote. Bezbedno i propisno u saobraćaju –naglasio je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Belencan.

  Izvor:Beta

  IN Medija

  Povezane vesti:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/dejan-bjelac-svedok-lancanog-sudara-danasnji-dan-slavim-kao-drugi-rodjendan/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]