• U toku je najavljeni protest poljoprivrednika

  Protesti poljoprivrednika su najavljeni u oko 40 mesta u Srbiji, za N1 kaže potpredsednik udruženja Stig Milan Marković. Kako prenosi N1,  poljoprivrednici u Novom Sadu, kao i oni iz Bogatića, najavili da će ostati na ulici do ispunjenja zahteva. U Zrenjaninu protestna vožnja. Odluka da se izađe na proteste usledila je nakon što je sedam […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U toku je najavljeni protest poljoprivrednika

  Protesti poljoprivrednika su najavljeni u oko 40 mesta u Srbiji, za N1 kaže potpredsednik udruženja Stig Milan Marković.

  Kako prenosi N1,  poljoprivrednici u Novom Sadu, kao i oni iz Bogatića, najavili da će ostati na ulici do ispunjenja zahteva. U Zrenjaninu protestna vožnja.

  Odluka da se izađe na proteste usledila je nakon što je sedam udruženja iz različitih krajeva Srbije uputilo dopis Vladi Srbije i Ministarstvu poljoprivrede, u kome traže pomoć za ovu godinu. Sastanak sa premijerkom Anom Brnabić, nije urodio plodom, jer je predloženo da se zahtevi „odlože“ do naredne godine. Juče su, prema njihovim rečima, odbili poziv na sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ostali pri stavu da od danas protestuju.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/od-sutra-protest-poljoprivrednika/

  Poljoprivrednici traže povećanje subvencija po hektaru obradive površine, da premija za litar mleka umesto 15 bude 20 dinara kao i minimalnu otkupnu cena mleka od 78 dinara po litru plus prihod na dodatnu vrednost (PDV).

  Na listi zahteva je i da se na dizel ne obračunavaju akciza i PDV, da se uvede prelevman (zaštitna taksa) na mlečne proizvode koji se uvoze iz Evropske unije i država potpisnica sporazuma CEFTA (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Crna Gora i Srbija) kao i da se trenutna subvencija po kravi od 30.000 dinara uveća za 10.000 dinara.

  Jedan od privrednika, Mileta Slankamenac iz sela Gospođinci kod Žablja, sinoć je imao neprijatnosti, zbog čega su mu u pomoć pritekle komšije iz sela, ali i ostali poljoprivrednici.

  Naslovna: 192.rs

  Izvor: N1

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]