• U toku maja 6 havarija na vodovodnoj mreži u opštini Inđija, nadležni ćute o uzrocima

  Na teritoriji opštine Inđija u toku ovog meseca dogodilo je 6 havarija na vodovodnoj mreži zbog kojih su građani Inđije ili njenih naseljenih mesta bili bez vode svaki treći dan po nekoliko sati. Uzroke havarija direktor  JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljub Trifunović za IN Medija nije želeo da navodi. „Obaveštavaju se potrošači da je došlo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U toku maja 6 havarija na vodovodnoj mreži u opštini Inđija, nadležni ćute o uzrocima
  Foto: IN Medija

  Na teritoriji opštine Inđija u toku ovog meseca dogodilo je 6 havarija na vodovodnoj mreži zbog kojih su građani Inđije ili njenih naseljenih mesta bili bez vode svaki treći dan po nekoliko sati. Uzroke havarija direktor  JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljub Trifunović za IN Medija nije želeo da navodi.

  „Obaveštavaju se potrošači da je došlo do havarije na vodovodnoj mreži.Radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ su na terenu i rade na otklanjanju havarije. Molimo građane za strpljenje za  vreme navedenog perioda“ obaveštenje je koje se našlo na sajtu JKP „Vodovod i kanalizacija“  10. i 11. maja zatim 16. maja dva puta i 18.maja. U nedelju  21. maja lokalna samouprava obavestila Inđinčane na svom Fejsbuk profilu, da zbog havarije ulica Sremska, Vinogradarska i Branka Ćopića nema vode. Na sajtu JKP“Vodovod i kanalizacija“ tog saopštenja nije bilo jer je „nedelja neradan dan“.

  VIDEO: konferencija za novinare SNS – 27. jul 2015. godina

  IN Medija je uputila pitanje direktoru JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljubu Trifunoviću koji su uzroci čestih havarija na vodovodnoj mreži zbog kojih stanovnici ostaju bez vodosnabdevanja po nekoliko sati, Trifunović nije odgovorio.

  Osim havarija ovo preduzeće je u dva obaveštenja iznelo kao razlog prekida vodsnabdevanja u Čortanovcima i Beški „prekid snabdevanja električnom energijom“.

  Obzirom da je inđijsko Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ završilo je instaliranje agregata na centralnom izvorištu, koji treba da obezbedi napajanje električnom energijom bunara 20, 21, 22, 23, 24 i 25 problem sa napajanjem električnom energijom trebao je biti prevaziđen.

  Agregat bi u bilo kom momentu nestanka električne energije trebao preuzeti proizvodnju struje za potrebe izvorišta, najavljeno je prilikom postavke agregata u aprilu ove godine.

  -Postavljanje agregata je od velike važnosti za potencijalno krizne situaciji i jedna je od preventivnih mera koje ovo preduzeće preduzima u cilju stabilnosti vodosnabdevanja.- saopštila je lokalna samouprava.

  Dragoljub Trifunović je istakao pre instaliranja agregata da “u roku u 5 sekundi agregat preuzima snabdevanje električnom energijom” te je to najbolje rešenje za vodosnabdevanje u Inđiji.

  Na pitanje IN Medija da li su agregati kupljeni i iz kog razloga je prekid snabdevanja električnom energijom prekinuo vodosnabdevanje Trifunović takođe nije odgovorio.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Čitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/deset-miliona-za-video-nadzor-i-600-hiljada-dinara-za-unapredjenje-sajta-jkp-vodovod-i-kanalizacija/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija