• Ujedinjene nacije pohvalile srpski katastar

  Na 13. zasedanju Organizacije Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama koji se održava u Njujorku od 31. jula do 4. avgusta Republički geodetski zavod je još jednom prepoznat kao institucija koja svojim reformama i rezultatima služi kao primer svetske prakse i recept za mnoge zemlje sveta, saopštio je Republički geodetski zavod. Ujedinjene nacije su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ujedinjene nacije pohvalile srpski katastar

  Na 13. zasedanju Organizacije Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama koji se održava u Njujorku od 31. jula do 4. avgusta Republički geodetski zavod je još jednom prepoznat kao institucija koja svojim reformama i rezultatima služi kao primer svetske prakse i recept za mnoge zemlje sveta, saopštio je Republički geodetski zavod.

  Ujedinjene nacije su pohvalile doprinos Republičkog geodetskog zavoda i Republike Srbije na pripremi strateških okvira i materijala za efikasnu i široku primenu Integrisanog okvira za geoprostorne podatke Ujedinjenih nacija.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/sindikalci-pisali-vucicu-pola-miliona-neresenih-zahteva-u-katastru/

  Takođe, u okviru prezentacija najboljih svetskih praksi, predstavnici Svetske banke i Ujedinjenih nacija su izdvojili Republički geodetski zavod kao instituciju koja je efikasno sprovela digitalizaciju svojih poslovnih procesa i usluga zahvaljujući korišćenju inovativnih rešenja, dobroj organizaciji, kao i efikasnoj izmeni neophodnih zakonskih okvira i politika. Naglašeno je i da je Srbija među prvima u svetu izradila Akcini plan za implementaciju Integrisanog okvira za geoprostorne podatke kao i Socio-ekonomske studije uticaja geoprostornih podataka.

  Ujedinjene nacije ukazale su veliko priznanje Republičkom geodetskom zavodu poverivši mu organizaciju Кonferencije o integraciji statističkih i geoprostornih podataka koji će RGZ organizovati 4. i 5. oktobra 2023. godine u Beogradu zajedno sa Ekonomskom komisijom Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE), Organizacijom Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama za Evropu i Eurostat-om.

  Izvor: Republički geodetski zavod

  IN Medija

  Povezane vesti:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/sindikati-katastra-pitaju-brnabic-o-brojnim-spornim-stvarima-u-rgz-osecate-li-odgovornost/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija