• Ukinuta presuda bivšem direktoru „Infrastukture železnice“, naloženo ponovno suđenje

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je bivši direktor JP „Infrastukture železnice“ Miroljub Jevtić, zbog primanja mita od 10.000 evra, bio osuđen na godinu dana zatvora, piše Tanjug. Drugostepeni sud je, usvajanjem žalbi branilaca okrivljenog, ukinuo prvostepenu presudu i vratio Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu na ponovno odlučivanje, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ukinuta presuda bivšem direktoru „Infrastukture železnice“, naloženo ponovno suđenje

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je bivši direktor JP „Infrastukture železnice“ Miroljub Jevtić, zbog primanja mita od 10.000 evra, bio osuđen na godinu dana zatvora, piše Tanjug.

  Drugostepeni sud je, usvajanjem žalbi branilaca okrivljenog, ukinuo prvostepenu presudu i vratio Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu na ponovno odlučivanje, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

  Jevtić se tereti da je neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, koji su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura železnice“, po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

  Međutim, po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda je morala biti ukinuta jer je zasnovana na bitnoj povredi odredaba krivičnog postupka.

  Slične vesti:

  Voz stigao, a kada će pruga?

   Taj sud je naložio prvostepenom sudu da otkloni bitnu povredu krivičnog postupka na koje mu je ukazano rešenjem, te da ceni da li zapisnici o veštačenju mobilnih telefona privremeno oduzetih od okrivljenih Jevtića, Vladislava Kostića, Dragoslava Burzanovića i Zorana Stojanovića, prema načinu pribavljanja predstavljaju zakonite dokaze na kojima se može zasnovati sudska odluka.

  Jetvić je na početku suđenja negirao optužbe za primanje mita.

   Prema sporazumu koji je u maju zaključio sa tužilaštvom, zbog krivičnog dela davanje mita, članu Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada, Burzanoviću izrečena je kazna od 11 meseci zatvora.

   Advokatima iz Novog Sada Kostiću i Stojanoviću, optuženim za pomaganje u davanju mita, izrečene su uslovne osude od godinu dana zatvora s rokom provere od dve godine.

  Jevtiću je u toku i suđenje u postupku u kojem se, zajedno sa bivšim državnim sekretarom, sada pomoćnikom ministra Miodragom Poledicom i još četiri optužena, tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevačkom mostu.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/godinu-dana-zatvora-za-bivseg-direktora-infrastruktura-zeleznica/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]