• Umesto objašnjenja građanima, Gak pohvalio službe Komunalca i Elektrodistribucije

  Nakon nedelju dana od kako je pao prvi sneg i napravio haos u saobraćaju i probleme sa snabdevanjem električnom energijom, prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak rešio je da umesto objašnjenja koje duguje građanima on pohvali službe Komunalca i Elektrodistribucije. Podsetimo, prve informacije građani su od lokalne samouprave dobili tek u poslepodnevnim satima iako je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Umesto objašnjenja građanima, Gak pohvalio službe Komunalca i Elektrodistribucije

  Nakon nedelju dana od kako je pao prvi sneg i napravio haos u saobraćaju i probleme sa snabdevanjem električnom energijom, prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak rešio je da umesto objašnjenja koje duguje građanima on pohvali službe Komunalca i Elektrodistribucije. Podsetimo, prve informacije građani su od lokalne samouprave dobili tek u poslepodnevnim satima iako je nestanak struje usledio odmah ujutru tog 12. decembra.

  Podsećanja radi, sneg koji je neprestavno padao u noći između 11. i 12. decembra  izazvao je haos, pometnju i nezgode na putevima  U ranim jutarnjim satima, tog 12. decembra, jedan kamion iskliznuo je s puta na ulazu u Ljukovo iz smera Inđije i blokirao tu saobraćajnicu. I u drugim delovima opština situacija je bila slična naročito na starom putu Inđija – Novi Sad.

  Međutim, veći problem je bio nestanak struje jer nekoliko inđijskih sela tog jutra je ostalo bez iste. Dodatnu nervozu kod građana stvorila je činjenica da se niko na telefone elektrodistribucije u Inđiji nije javljao dok na zvaničnoj stranici opštine Inđije nije bilo informacija o razlozima nestanka električne energije.

  Prva informacija bila je u poslepodnevnim satima, oko pola tri kada su se konačno oglasili predstavnici lokalne samouprave preko zvanične stranice opštine Inđija rečima da su usled vlažnog i teškog snega električni provodnici pali što je dovelo do nestanka struje, kao i telekomunikacioni kablovi zbog čega je u nekim delovima u prekidu internet i televizija. Kako su tada naveli, očekuje se stabilizacija do kraja dana.

  Skrinšot: zvanična FB stranica opštine Inđija

  Četiri sata posle toga usledilo je novo saopštenje u kome predstavnici lokalne samouprave obaveštavaju građane da je problem rešen. Međutim, stanovnici sela Slankamenački vinogradi i Maradik su odmah predstavnike vlasti demantovali rečima da to nije istina.

  Opet laž Slankamenački  vinogradi niti očišćen put decu, gradane, bus ostavlja kilometar od mesta ili čuvenom drumu a jednu fazu nemaju od 9:30 ujutru tako da gospodine, vi ste jedan veliki lažov jedva smo se probili putom a svedoka ima mnogo. – bio je samo jedan od komentara stanovnika Slankamenačkih vinogara.

  Komentari građana na FB zvaničnoj stranici opštine Inđija

  S druge strane, u mestima gde je konačno stigla električna energija prekidi su bili na desetak minuta te su ogorčeni građani najavljivali tužbu protiv nadležnih ukoliko im se pokvare električni uređaji. Dodatni problem je što je u Čortanovcima, Gladnošu i Maradiku bila u funkciji samo jedna faza.

  Kao što smo naveli, tek nedelju dana nakon toga prvi čovek opštine Vladimir Gak je umesto obrazloženja zbog čega nisu ranije obavestili građane šta je uzrok nestanka struje rešio da pohvali službe Komunalca i Elektrodistribucije u Inđiji.

  Kako je za medije izjavio Gak, u svakom momentu je lokalna samouprava pratila šta se događa.

  Mi smo samo mogli da pomognemo ukoliko je radnicima Elektrodistribucije neophodna neka mašina ili bilo šta drugo da bi prošli do nekog dalekovoda. I onda kada ta mašina prođe, da li ona može da bude u isto vreme i na drugom mestu? Pa ne može, i onaj ko misli da može stvarno neka dođe i neka nam kaže jer mi nismo toliko pametni da u istom momentu jedna mašina može da bude na dva mesta. kazao je Vladimir Gak.

  Vladimir Gak, foto opština Inđija

  I dok je prema rečima predsednika opštine Inđija, lokalna samouprava u svakom momentu znala šta se događalo tog 12. decembra građanima ni nedelju dana kasnije nije objašnjeno zbog čega su na saopštenje čekali do poslepodnevnih časova.

  M.Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija