Uprkos sumnjama, raste broj mladih i nevakcinisanih u bolnicama

Categories NOVO, VESTIPosted on

Vest koju smo objavili u petak, da je u bolnicama sve više mladih nevakcinisanih ljudi obolelih od kovida, kod pojedinih je izazvala nevericu, a kod pojedinih izgleda i ljutnju, pa su i zapretili da će nas blokirati.

U kovid bolnici u Batajnici tog dana bile su 352 osobe, od kojih je 47 na intenzivnoj nezi, a 22 su priključena na respirator.

– Reč je uglavnom o mladim, nevakcinisanim osobama, najviše muškog pola, između 20 i 30 godina. Slede oni između 40 i 50, a na kraju oni između 30 i 40 – izjavila je direktorka te ustanove Tatjana Adžić Vukičević.

www.facebook.com/inmedija.rs

Slične informacije sada stižu i iz Novog Sada, u kome se povećava broj hospitalizovanih građana.

– U KC Vojvodine trenutno su na lečenju 86 kovid pacijenta, a 13 se nalazi na mehaničkoj ventilaciji, što nas je nateralo da obezbedimo dodatne kapacitete, i sada imamo tri jedinice intezivne nege i tri poluiintezivne – rekla je za RTS direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić.

Prema njenim rečima, trenutno je među hospitalizovanim pacijentima najviše onih koji se nalaze u dobi između četvrte i šeste decenije, ali upozorava da je među njima sve više mladih sa težom kliničkom slikom.

– Najveći broj pacijenata je nevakcinisan ili je primio samo jednu dozu. Nijedan pacijent koji je na intezivnoj nezi nije vakcinisan – dodala je dr Stokić.

Klinički centar Vojvodine

Vakcinacija širom Srbije, pa i u Inđiji je u toku, a prema informacijama sa gradskom vakcinalnog punkta broj mladih zainteresovanih za vakcinaciju je u porastu.

Inđinčanima su dostupne Fajzer i Sinofarm vakcine, a vakcinalni punkt je radnim danima otvoren od 8 do 19 časova, dok je subotom radno vreme od 8 do 14 časova.

Inđijski Dom zdravlja potvrdio je na sastanku „Sistema 48“, da je u Inđiji trenutno 57 aktivnih slučajeva zaraženih virusom korona.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *