• Uranak na Fruškoj Gori? Sada ćete to morati da platite

  Ukoliko za 1. maj planirate izlet do Fruške gore na ulazu u Nacionalni park dočekaće vas radnici koji naplaćuju ulaz po ceni od 300 dinara po motornom vozilu. Na raspolaganju vam je mnoštvo uređenih izletišta, samo 30-ak uz grebenski put od Banstola prema Lipovači i Sotu. Gde god da stanete, čuvajte prirodu. Ovo su pravila […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uranak na Fruškoj Gori? Sada ćete to morati da platite

  Ukoliko za 1. maj planirate izlet do Fruške gore na ulazu u Nacionalni park dočekaće vas radnici koji naplaćuju ulaz po ceni od 300 dinara po motornom vozilu. Na raspolaganju vam je mnoštvo uređenih izletišta, samo 30-ak uz grebenski put od Banstola prema Lipovači i Sotu. Gde god da stanete, čuvajte prirodu.

  Ovo su pravila koja bi svi trebalo da ispoštuju kako bi Fruška gora ostala čista i nakon boravka više od 50.000 posetilaca, koliko ove godine očekuju iz NP „Fruška gora“ tokom prvomajskih praznika, piše RTV.

  Uz naplatu ulaznice u Nacionalni park, posetioci će dobiti i kese za prikupljanje smeća pa bi nakon boravka u prirodi sve trebalo da ostave kako su i zatekli.

  – Izletišta su pokošena, spremna za posetioce, izgrađeni su novi mobilijari, nova ležišta za roštilje i ove godine očekujemo više od 50.000 posetilaca – izjavio je Dragan Vidović iz NP „Fruška gora“.

  Izletišta koja su najposećenija opremljena su informativnim tablama gde posetioci svakako mogu pročitati šta se (ne)sme raditi tokom boravka u prirodi Nacionalnog parka.

  Osnovna pravila ponašanja:
  – Ponašajte se u skladu sa prirodom
  – Ne pravite preveliku buku
  – Ne ostavljajte vatru da gori
  – Nemojte paliti vatru gde nije dozvoljeno
  – Zabranjeno je hvatanje životinja i ptica

  Na Fruškoj gori biće 17 formiranih punktova za naplatu ulaza,  vatrogasne i policijske ekipe u slučaju incidenata.

  POGLEDAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/bizoni-ponovo-na-fruskoj-gori/

  Fotografije: NP Fruška Gora
  Radovan Nikolić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]