• V.d. direktora Pošte Srbije: Želimo da budemo lider u regionu

  V.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević čestitao je Svetski dan pošte zaposlenima i korisnicima poštanskih usluga navodeći da je ovo „prilika da odamo priznanje poštanskim radnicima, kojih u Pošti Srbije ima 15.000“. – Oni su najzaslužniji za naš rast i razvoj, kao i to što uspešno odgovaramo najaktuelnijim izazovima poput globalnog tržišta i elektronske trgovine. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  V.d. direktora Pošte Srbije: Želimo da budemo lider u regionu

  V.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević čestitao je Svetski dan pošte zaposlenima i korisnicima poštanskih usluga navodeći da je ovo „prilika da odamo priznanje poštanskim radnicima, kojih u Pošti Srbije ima 15.000“.

  Oni su najzaslužniji za naš rast i razvoj, kao i to što uspešno odgovaramo najaktuelnijim izazovima poput globalnog tržišta i elektronske trgovine. Pošta Srbije beleži rast poslovnog prihoda, povećanje obima i stalni rast pruženih usluga, a korisnici u sve većem broju poklanjaju poverenje kvalitetu naših usluga, dok gradimo novu modernu kompaniju krojenu prema najboljim primerima prakse. – rekao je Đorđević u pisanoj izjavi.

  Kako je istakao, „korporativnu i društvenu odgovornost pokazali smo ekonomskom efikasnošću, dobrim upravljanjem, ulaganjima u razvojne projekte, racionalizacijom poslovanja“, kao i da je „krajnji cilj da Pošta Srbije postane najuspešnija nacionalna kompanija i lider u regionu“.

  On je kao najveće uspehe od prethodnog Svetskog dana pošte, istakao obnavljanje Poštine infrastrukturno-logističke mreže – nove poslovnice i dostavnih vozila, uvođenje elektrovozila, razvoj savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija, digitalizaciju poslovnih procesa i nove digitalne usluge.

  Ulaganja u kadrovski potencijal – obrazovanje i obuku i uslove rada, povećanje broja izvršilaca u tehnologiji ostaju prioriteti rada poslovodstva u narednom periodu, kao i aktivnosti i napori na daljem unapređenju materijalnog položaja zaposlenih, bolji uslovi rada, uz stalni socijalni dijalog po svim pitanjima. – rekao je Đorđević.

  Naveo je da je Pošta Srbije povodom Svetskog dana pošte objavila i prigodno izdanje poštanskih maraka zajedno sa nacionalnim poštanskim upravama širom sveta, u stručnoj saradnji sa Svetskim poštanskim savezom, a motivi izdanja prenose ovogodišnju poruku obeležavanja Pošta za planetu.

  Svetski poštanski savez osnovan je 9. oktobra 1874. godine u Bernu, a Кneževina Srbija bila je među osnivačima, jedna od 22 države.

  Odluka o obeležavanju tog dana kao praznika globalne poštanske zajednice, koja danas okuplja 192 države, doneta je na kongresu Svetskog poštanskog saveza u Tokiju, 1969. godine.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]