• Vakcinisanje bez zakazivanja u Inđiji, svi vakcinisani dobijaju pomoć

  Vakcinacija bez zakazivanja u inđijskom Domu zdravlja najavljena je za 8. i 15. maj vakcinama Sputnjik V i Sinofarm. Dve naredne subote predviđene su za imunizaciju inđinčana u periodu od 8 do 16 časova na vakcinalnom punktu inđijskog Doma zdravlja. Kada je u pitanju vakcinacija građana danas je najavljeno da Vlada Republike Srbije, priprema odluku […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vakcinisanje bez zakazivanja u Inđiji, svi vakcinisani dobijaju pomoć

  Vakcinacija bez zakazivanja u inđijskom Domu zdravlja najavljena je za 8. i 15. maj vakcinama Sputnjik V i Sinofarm.
  Dve naredne subote predviđene su za imunizaciju inđinčana u periodu od 8 do 16 časova na vakcinalnom punktu inđijskog Doma zdravlja.

  Kada je u pitanju vakcinacija građana danas je najavljeno da Vlada Republike Srbije, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti kovid-19. Rok za prijavu će biti 15. jun, navode u Vladi.

  Na predlogu rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja, saopšteno je iz Vlade.
  „Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina“, navodi se u saopštenju Vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

  U saopštenju se dalje kaže da za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

  Predsednik Srbije je ranije danas najavio da će svi građani iznad 16 godina koji su se vakcinisali ili koji će se vakcinisati do 31. maja dobiti dodatnu finansijsku pomoć od 3.000 dinara.

  Autor: inmedija.rs / rts

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]