Vakcinisano 53 odsto stanovništva u inđijskoj opštini

Categories Inđija, VESTIPosted on

Prema podacima inđijskog Doma zdravlja trenutno je vakcinisano 53 odsto građana opštine Inđija, kako se u izveštaju, da bi se širenje virusa značajno umanjilo neophodno je da se imunizuje najmanje 60 posto stanovništva. Time bi se stvorili uslovi za potpunu normalizaciju života i ukidanje aktuelnih ograničenja.

Kada je u pitanju sveukupan broj imunizovanih na teritoriji Srbije, prema zvaničnim podacima, do subote u 22 časa u Srbiji je dato više od 4,01 milion doza vakcina, a od tog broja 2.279.000 su druge doze, rekao je za RTS državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

„Prešli smo 42 odsto punoletnih vakcinisanih, krećemo se ka cilju, a to je da do kraja juna imamo tri miliona revakcinisanih u Srbiji“, kazao je Đerlek.

Navodi da antivakcinalni lobi nema nikakve šanse, koliko god da je jak, ukoliko se državni sistem dobro organizuje.

„Strategija je da idemo po dubini, da se vakcinišu ljudi gde žive i kad imaju vremena. Nemoguće da čovek koji živi daleko ispoštuje termin i dođe na vakcinu. Kad krenemo sa novom organizacijom i vakcinalnim punktovima iz sela u selo, mislim da ćemo uspeti da popravimo rezultat“, istakao je za RTS državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Autor: imedija.rs/RTS

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *