Večeras otvaranje izložbe slika Marije Janićijević

Categories Inđija, KULTURA, NOVOPosted on

Izložba slika i crteža ,,Pejzaži sećanja” autorke Marije Janićijević biće otvorena večeras u 19 sati u Kući Vojnovića u Inđiji. Izložba će biti otvorena do 17. septembra, a posetioci je mogu pogledati svakog radnog dana od 10 do 19 sati, najavljeno je iz KCI. Ulaz je slobodan.

Marija Janićijević rođena je u Kragujevcu 1998. godine. Filološko-umetnički fakultet završila je u klasi vanrednog profesora Jelene Šalinić Terzić na studijskoj grupi Zidno slikarstvo. Diplomirala je 2020. godine i dobila priznanje nosioca za najboljeg studenta na Odseku za primenjenu i likovnu umetnost u akademskoj 2019/2020. godini. Trenutno je student master studija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi redovnog profesora Radomira Kneževića, na studijskom programu Slikarstvo.

Učestvovala je na trinaest kolektivnih izložbi i na umetničkim projektima oslikavanja hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru 2016 i Trocrkve u manastiru Đelije kod Valjeva 2017, muralno rešenje sunčanog sata OŠ „Vuk Karadžić” u Kragujevcu uradila je u saradnji sa studentkinjom Geografskog fakulteta u Beogradu Aleksandrom Petrović 2018. godine.

Marija će u Galeriji Kuće Vojnovića Inđiji imati treću samostalnu izložbu.

Nakon Janićijević, u Galeriji Kuće Vojnovića svoje radove izložiće i Bratislav Radovanović. Otvaranje izložba slika „Hommo Ludens” predviđeno je za petak, 24. septembar u 19 sati, a postavka će moći da se pogleda do 7. oktobra.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *