• Vidimo se kod sata

  Pre 12 godina zamenjen je stari sat u centru Inđiji koji je od 1992. godine predstavljao glavno sastajalište inđinčana. Tokom osamnaest godina “stari” sat se nije često kvario, ali poslednji kvar nije bilo moguće popraviti, te je sat uklonjen. Iako uklonjen iz centra grada 25. novembra 2010. godine na novi sat građani su čekali do […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vidimo se kod sata

  Pre 12 godina zamenjen je stari sat u centru Inđiji koji je od 1992. godine predstavljao glavno sastajalište inđinčana.

  Tokom osamnaest godina “stari” sat se nije često kvario, ali poslednji kvar nije bilo moguće popraviti, te je sat uklonjen.

  Iako uklonjen iz centra grada 25. novembra 2010. godine na novi sat građani su čekali do 5. marta 2012. godine kada je postavljen digitalni sat, napravljen od kamena, čelika i stakla.

  Kamena osnova predstavlja rani razvoj opštine, čvrst materijal predstavlja dobru osnovu za dalji razvoj. Čelični deo koji se izdiže iz osnove predstavlja nešto što je postavljeno na čvrstim osloncima – budući razvoj, a staklena obloga predstavlja završni aspekat razvoja opštine. Staklo je dvostrukog karaktera. U jednim intervalima dana prikazuje samo svoju krhku spoljašnost, dok u drugim prikazuje svoju čvrstu strukturu koja stoji na još čvršćoj osnovi.

  Za razliku od starog, digitalni sat uglavnom ne funkcioniše.

  Kako bi sačuvali sećanje na nekadašnji „simbol“ Turistička organizacije opštine Inđija je donela odluku da stari sat bude deo stalne postavke Galerije Adligat. Postaljen je u maju ove godine ispred objekta pomenute Galerije.

  Pre toga, stari sat je bio zaboravljen u dvorištu nekadašnjeg „Adasija“, na novosadskom putu. Kako je ranije potvrđeno za IN Medija, starom satu je u međuvremenu mehanizam „nestao“.

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/svoj-deseti-rodjendan-indjijski-sat-proslavio-neradno/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Inđija: Od večeras nema restrikcija vode

  Nadležni u JKP “Vodovod i kanalizacija” Inđija saopštili su danas da su rezerve vode obnovljene te da nema više potrebe za restrikcijama […]

  Pokušaj samoubistva na jarkovačkom putu

  Prema nezvaničnim informacijama, danas oko 12:20 na putu ka naseljenom mestu Jarkovci pronađeno je telo muškarca koji je pokušao samoubistvo pucnjem u […]