• Vlada uvodi Nacionalnog upravljača

  Dopunama Zakona o komunalnim delatnostima, koje je predložila Vlada Srbije, predviđeno je uvođenje novog instituta – Nacionalni upravljač. On će biti, kako ističe Vlada, podrška jedinicama lokalne samouprave u cilju pružanja bolje komunalne usluge korisnicima. Ideja je da Vlada, na osnovu odluke jedinice lokalne samouprave, bira Nacionalnog upravljača za obavljanje komunalnih delatnosti i upravljanje komunalnom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlada uvodi Nacionalnog upravljača
  Foto: IN Medija

  Dopunama Zakona o komunalnim delatnostima, koje je predložila Vlada Srbije, predviđeno je uvođenje novog instituta – Nacionalni upravljač.

  On će biti, kako ističe Vlada, podrška jedinicama lokalne samouprave u cilju pružanja bolje komunalne usluge korisnicima.

  Ideja je da Vlada, na osnovu odluke jedinice lokalne samouprave, bira Nacionalnog upravljača za obavljanje komunalnih delatnosti i upravljanje komunalnom infrastrukturom, u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu.

  Taj institut se, između ostalog, uvodi, kako se kaže u obrazloženju predloga, jer je u Srbiji „prisutna izrazita neujednačenost finansijskih mogućnosti jedinica lokalne samouprave, tako što se u pojedinim ne mogu stabilno finansirati sve komunalne delatnosti”.

  Izvor: Fonet

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/regionalna-deponiija-misteriozno-javno-privatno-partnerstvo/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija