• Vojvodina želi u regionalni savez Alpe-Jadran

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik vlade pokrajine Štajerske Kristofer Dreksler potpisali su u Gracu Pismo o namerama o pristupanju Vojvodine regionalnom Savezu Alpe-Jadran. – Ovo je velika šansa za Vojvodinu da u Savezu i partnerstvu sa jednim od najrazvijenijih regiona Evrope, ali i sa susednim regionima, izgrađujemo institucije i sarađujemo u oblasti privrede […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vojvodina želi u regionalni savez Alpe-Jadran

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik vlade pokrajine Štajerske Kristofer Dreksler potpisali su u Gracu Pismo o namerama o pristupanju Vojvodine regionalnom Savezu Alpe-Jadran.

  Ovo je velika šansa za Vojvodinu da u Savezu i partnerstvu sa jednim od najrazvijenijih regiona Evrope, ali i sa susednim regionima, izgrađujemo institucije i sarađujemo u oblasti privrede i drugim društvenim oblastima, sa akcentom na obrazovanju i kulturi. -, izjavio je Mirović.

  Imamo institucije i ljude koji mogu da pokažu svoje znanje i iskustvo i da drugim pokrajinama u ovom delu Evrope predstave naše potencijale. Nastojimo da sarađujemo sa razvijenijima od nas i da saradnjom na svim nivoima dođemo do konkretnih projekata i programa koje ćemo ponuditi našim građanima. –  naveo je.

  Pokrajina Štajerska predsedava Savezu Alpe-Jadran i podržava članstvo Vojvodine, čijim se pristupanjem otvara i mogućnost pridruživanja i za regione iz zemalja Zapadnog Balkana. Pokrajina Vojvodina je ključni partner Štajerske. Želimo da preduzmemo konkretne korake u okviru naše zajedničke agende“, izjavio je predsednik Vlade Štajerske Kristofer Dreksler.

  Tokom posete Gracu, Mirović se sastao i sa ministrom za Evropu, međunarodne poslove, obrazovanje i kadrovska pitanja Vernerom Amonom i ministarkom privrede i turizma, regiona, nauke i istraživanja Barbarom Ajbinger-Midl.

  Tokom posete austrijskoj pokrajini potpisan je i Sporazum o partnerstvu između Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Štajerske.

  Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković posetio je ovom prilikom Onkološku kliniku Univerzitetskog kliničkog centra u Gracu, gde je sa upravom razgovarao o mogućnostima saradnje zdravstvenih institucija Vojvodine i Štajerske.

  U okviru višednevne posete Gracu održano je i „Vojvođansko veče“,  kome su prisustvovali i ambasador Republike Srbije u Austriji Nebojša Rodić, predstavnici štajerske Vlade, Parlamenta i privrednici, kao i članovi Udruženja Srba u Štajerskoj.

  Izvor/naslovna: Pokrajinska vlada

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina