• Vrednost građevinskih radova se za godinu dana skoro duplirala

  Predviđena vrednost građevinskih radova u Srbiji u julu bila je veća 95,8 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, vidi se iz podataka Republičkog zavoda za statistiku (RZS). U julu je izdato 2.370 građevinskih dozvola, što predstavlja povećanje od oko četiri odsto u odnosu na isti mesec 2021. godine. Od ukupnog broja dozvola izdatih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vrednost građevinskih radova se za godinu dana skoro duplirala

  Predviđena vrednost građevinskih radova u Srbiji u julu bila je veća 95,8 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, vidi se iz podataka Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

  U julu je izdato 2.370 građevinskih dozvola, što predstavlja povećanje od oko četiri odsto u odnosu na isti mesec 2021. godine. Od ukupnog broja dozvola izdatih u julu, 81,5 odsto dozvola odnosi se na zgrade, a 18,5 odsto na ostale građevine.

  Ako se posmatraju samo zgrade, 79,6 odsto  dozvola izdato je za stambene, a 20,4 odsto za nestambene zgrade, . Kod ostalih građevina najveći deo dozvola se odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove (77,4 odsto).

  Prema dozvolama izdatim u julu 2022. u Srbiji, prijavljena je izgradnja 3.502 stana, s prosečnom površinom od 76,8 kvadrata.

  Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 10,8 odsto stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom od 145,9 metara kvadratnih, a 87,5 odsto stanova biće građeno u zgradama s tri stana i više stanova, i njihova prosečna površina biće znatno manja i iznosiće 66,8 kvadrata.

  Predviđena vrednost radova novogradnje u julu 2022. iznosi 88,9 odsto od ukupno predviđene vrednosti radova.

  Posmatrano prema oblastima, najveća građevinska aktivnost očekuje se u Beogradskoj oblasti, 24,6 odsto od predviđene vrednosti novogradnje.

  Slede Raška oblast (16,6 odsto), Borska oblast (9,9 odsto), Južnobačka oblast (9,6 odsto), Zlatiborska oblast (9 odsto) i Nišavska oblast (8 odsto), dok se učešća ostalih oblasti kreću od 0,1 odsto do 4,3 odsto.

  Izvor: Nova Ekonomija

  Naslovna:Pixabay

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/kvadrat-stana-u-indjiji-najskuplji-u-sremu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]