• Vrtić u Pećincima odbio prigovor oca: „Komisija postupala u skladu sa Zakonom“

  Predškolska ustanova „Vlada Obradović Kameni“ iz Pećinaca odbila je prigovor Miloša Mažića, oca devojčice koja je stavljena na listu čekanja bez obrazloženja. U odluci koju je potpisao direktor te ustanove navodi se da je prigovor neosnovan i da je upisna komisija postupala u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima, kao i odredbama Pravnilnika o upisu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vrtić u Pećincima odbio prigovor oca: „Komisija postupala u skladu sa Zakonom“

  Predškolska ustanova „Vlada Obradović Kameni“ iz Pećinaca odbila je prigovor Miloša Mažića, oca devojčice koja je stavljena na listu čekanja bez obrazloženja.

  U odluci koju je potpisao direktor te ustanove navodi se da je prigovor neosnovan i da je upisna komisija postupala u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima, kao i odredbama Pravnilnika o upisu dece i radu upisne komisije predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“.

  Kako se dalje navodi, Pravilnikom se proverava ispunjenost uslova kao i to da li su izmirene sve obaveze plaćanja iz prethodnog perioda. Dodaju da se prijem dece vrši prema uzrastu dece, smeštajnim kapacitetima objekta kao i normativima za prijem dece.

  Više o ovoj temi:

  Pećinci: Na listi čekanja deca čiji su roditelji politički nepodobni

  Upisna komisija je na osnovu zahteva za upis u narednu godinu devojčice razmatrala zahtev, ali imajući u vidu da su smeštajni kapaciteti za sada popunjeni, dete je listi čekanja.

  Nažalost, smeštajni kapaciteti nisu dovoljni da se udovolji zahrevima svih roditelja i prime sva deca. – navodi se u odluci predškolske ustanove.

  Podetimo da je Miloševa supruga, Jelana Mažić, izjavila za IN Medija da je nakon više pokušaja da dobije konretan odgovor zbog čega njena deca ne mogu u vrtič iako ima mesta, sumnja da je reč o političkom pritisku jer roditelji koji imaju isti problem ne podržavaju lokalnu vlast.

  Nakon protesta ispred objekta PU “Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima, roditelji su doveli svoju decu u vrtić, međutim, neke od njih su dočekala zaključana vrata, a neki su ostavili decu, a iz vrtića su im zapretili da će pozvati policiju i Centar za socijalni rad, jer ne odgovaraju za mališane.

  Majci dvoje dece iz sela Obrež u opštini Pećinci, Jeleni Mažić, rečeno je tada da po nalogu direktorice vrtića, Anite Vončevski, njena deca ne mogu da uđu u objekat.

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/po-nalogu-direktorice-deci-nepodobnih-danas-nije-dozvoljen-boravak-u-vrticu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina