• Vučić: Ponosan sam što smo uspeli da sačuvamo Grundfos

  Na svečanosti povodom otvaranja novog pogona kompanije Grundfos u Inđiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je ova danska kompanija u top 10 izvoznika koji posluju u Srbiji. Prema njegovim rečima, novim kapacitetima Grundfos će doprineti daljem napretku našeg izvoza. – Mi smo imali razmenu na nivou od 190 do 270 miloiona evra na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić: Ponosan sam što smo uspeli da sačuvamo Grundfos

  Na svečanosti povodom otvaranja novog pogona kompanije Grundfos u Inđiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je ova danska kompanija u top 10 izvoznika koji posluju u Srbiji. Prema njegovim rečima, novim kapacitetima Grundfos će doprineti daljem napretku našeg izvoza.

  Mi smo imali razmenu na nivou od 190 do 270 miloiona evra na godišnjem nivou a ove 2022. godine očekujemo da ona bude između 320 i 340 miliona i verujem da će svaka sledeća godina u razmeni sa Danskom biti rekordna. Grundfos je danas u top 10 izvoznika koji posluju u Srbiji i verujem da će se ovim novim kapacitetima doprineti daljem napretku našeg izvoza. – kazao je on.

  Predsednik Vučić je naglasio da je ponosan što je Grundfos ostao u Srbiji.

   – Ja sam danas srećan što danas u Inđiji otvaramo, ja bih rekao fabriku, nama već dobro poznate kompanije. Ponosan sam na to što smo u Srbiji uspeli ne samo da sačuvamo Grundfos već i da oni nastave da rade sa još većim uspehom. – rekao je predsednik Srbije na svečanom otvaranju novog pogona.

  „Grundfos“ će u novoj fabrici proizvoditi cirkulacione pumpe, pumpe za otpadne vode u domaćinstvima, pojačivače pritiska i integrisana hidraulična kola za kotlove, a celokupna proizvoodnja biće namenjena izvozu.

  Kamen temeljac za novi pogon položen je početkom jula 2021. godine.

  „Grundfos“ je u prvoj fabrici u Indiji imao oko 900 radnika, a novi pogon biće treća po veličini fabrika te kompanije u svetu.

  Naslovna: buducnostsrbije

  IN Medija

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/grundfosu-dva-miliona-evra-subvencija-za-prosirenje-proizvodnje-u-indjiji/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija