• Vučić: Srbija će dati od 10 do 12 miliona evra za četiri opštine u BIH

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kozarskoj Dubici da će Srbija izdvojiti od 10 do 12 miliona evra da bi pomogla četiri opštine, tri u Republici Srpskoj i jednu u Federaciji BiH. Vučić je najavio pomoć Kozarskoj Dubici, Kostajnici, Nevesinju i Drvaru, sa čijim je načelnicima razgovarao danas, a kako je rekao deo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić: Srbija će dati od 10 do 12 miliona evra za četiri opštine u BIH

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kozarskoj Dubici da će Srbija izdvojiti od 10 do 12 miliona evra da bi pomogla četiri opštine, tri u Republici Srpskoj i jednu u Federaciji BiH.
  Vučić je najavio pomoć Kozarskoj Dubici, Kostajnici, Nevesinju i Drvaru, sa čijim je načelnicima razgovarao danas, a kako je rekao deo te pomoći biće u novcu, a deo u projektima.
  On je rekao da će Srbija pomoći da ljudi „žive bolje i da mogu da vide svoju budućnost na svojim ognjištima“.

  „Zahvalan sam Republici Srpskoj što uvek i bez sujete i taštine razgovara sa nama i što dovoljno mudro i pametno traže. A mi, ukoliko smo u mogućnosti, da privučemo strane direktne investicije“, kazao je predsednik Srbije.

  Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je zahvalan Srbiji i predsedniku Vučiću na nesebičnoj i kontinuiranoj pomoći koju pruža Republici Srpskoj.

  Sastanku u Kozarskoj Dubici sa načelnicima četiri opštine prisustvovali su i predsednica RS Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministraka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević, kao i Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije.

  Vučić i delegacija Srbije prisustvovaće danas komemoraciji povodom Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.
  Predsednik Srbije najavio je danas i izgradnju velikog memorijalnog kompleksa Donje Gradine.

  „Naša namera je da svaki Srbin koji živi bilo gde mora da poseti Donju Gradinu, za nas je to veoma važno, jer onaj ko nema kulturu sećanja ne može da radi na budućnosti“, istakao je Vučić.

  Autor: Beta

  Foto-Beta-Miloš-Miškov

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija