• Vučić tvrdi da je pao dogovor sa Putinom oko “izuzetno povoljne” cene gasa

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas imao “vrlo dobar” telefonski razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom sa kojim je, kako je istakao, dogovorio izuzetno povoljnu cenu gasa za Srbiju. Vučić je nakon obilaska skladišta robnih rezervi u Beogradu, novinarima rekao da najvažnija tema današnjeg razgovora sa Putinom bila istek gasnog sporazuma, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić tvrdi da je pao dogovor sa Putinom oko “izuzetno povoljne” cene gasa

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas imao “vrlo dobar” telefonski razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom sa kojim je, kako je istakao, dogovorio izuzetno povoljnu cenu gasa za Srbiju.

  Vučić je nakon obilaska skladišta robnih rezervi u Beogradu, novinarima rekao da najvažnija tema današnjeg razgovora sa Putinom bila istek gasnog sporazuma, posle desetogodišnjeg trajanja, 31. Maja, prenosi N1.

  Kako je rekao, dogovoreni su “glavni elementi koji su veoma povoljni po Srbiju”, rekao je Vučić

  – Dogovorili smo se da ćemo potpisati ugovor na tri godine, to je prvi element ugovora, i mislim da izuzetno odgovara srpskoj strani. Drugi važan element je da će formula koju koristimo ostati ista (naftna formula), tako da će cena biti veoma povoljna za našu zemlju – rekao je predsednik Srbije.

  On je precizirao da će cena gasa za Srbiju, po dogovorenoj formuli, zavisiti od cene nafte, i da će, čak i kafa je nafta najskuplja, cena gasa koju ćemo plaćati iznositi od 310 do 408 dolara za hiljadu kubnih metara gasa.

  „Balkanski tok“ (fotografija: N1)

  To se odnosi na dogovorenih 2,2 milijarde kubnih metara gasa, ali Srbiji će, zbog sve veće industrijalizacije, biti potrebno dodatnih 800 miliona kubnih metara gasa i cena za tu dodatnu količinu, biće tema razgovora sa Gaspromom, objasnio je Vučić.

  – Ako smem to da kažem i ako sve ovo realizujemo iz dogovora sa Putinom, mi ćemo po pitanju snabdevanja gasom imati sigurnu zimu – uveren je Vučić

  On je istakao da je cena gasa koju je dogovorio sa ruskim predsednikom u ovom trenutku tri puta manja, a zimi će, kako je istakao, biti čak deset puta manja nego što plaćaju ostale evropske zemlje.

  Vučić je dodao da je odmah posle razgovora sa Putinom, uputio pismo direktoru “Gasproma” Alekseju Mileru „da koliko sutra, prekosutra razgovaramo o količinama“.

  Priključak za gas u Inđiji (fotografija: JP Ingas)

  Nastavak “nesmetanih isporuka gasa Srbiji”

  Šturo saopštenje tim povodom izdao je i Kremlj. U njemu se potvrtđuje da je došlo do razgovora i dogovora o nastavku “nesmetanih isporuka gasa Srbiji”, ali bez pojedinosti.

  – Održan je telefonski razgovor predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem… Dogovoreno je, između ostalog, da Rusija nastavi nesmetane isporuke prirodnog gasa Srbiji – navodi se u saopštenju iz Ruske Federacije.

  Moskva, Ruska Federacija (fotografija Peggy i Marco Lachmann-Anke)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/poznat-krivac-za-poskupljenje-ogreva-da-li-ce-iko-odgovarati/

  Radovan Nikolić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

  Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, […]