• Vulin na uništenju prekursora: Ne postoje lake i teške droge

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je pakovanju i pripremi za transport na uništenje oko 32 tone supstanci koje se u ilegalnim laboratorijama koriste za proizvodnju sintetičkih droga, saopštio je MUP. Aleksandar Vulin je rekao da će, posle mnogo godina, supstance za proizvodnju sintetičkih droga, odnosno prekursori konačno biti izvezeni iz Srbije i uništeni, uz […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vulin na uništenju prekursora: Ne postoje lake i teške droge

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je pakovanju i pripremi za transport na uništenje oko 32 tone supstanci koje se u ilegalnim laboratorijama koriste za proizvodnju sintetičkih droga, saopštio je MUP.

  Aleksandar Vulin je rekao da će, posle mnogo godina, supstance za proizvodnju sintetičkih droga, odnosno prekursori konačno biti izvezeni iz Srbije i uništeni, uz napomenu da su prethodnih 20 godina prekursori skladišteni i čuvani na više lokacija i to na neodgovarajući i nebezbedan način.

  Foto: instagram / MUP Srbije

  Vulin je objasnio da će supstance za proizvodnju sintetičkih droga biti prevezene u jednu firmu u Šapcu, a nakon dobijanja svih neophodnih dozvola prekursori će biti izvezeni u inostranstvo i uništeni.

  Borba protiv narkotika je prioritet u radu policije, rekao je Vulin i poručio da će srpska policija još intenzivnije raditi na zapleni svakog grama droge, a posebno na otkrivanju ilegalnih laboratorija.

  -Ne postoje lake i teške droge, policijski službenici ne prave razliku u tome da li hapse narko-dilera sa kilogramima heroina ili kokaina, ili sa kilogramom marihuane, ili dilera sa sintetičkom drogom, odnosno tabletama. Svako ko pravi, proizvodi, transportuje i prodaje drogu naći će se na meti i udaru srpske policije – naveo je Vulin.

  On je istakao da Srbija neće biti slobodna zona za narko-dilere I da nijedna vrsta narkotika neće biti legalizovana dok on void resor MUP-a.

  “Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, srpska policija će biti nemilosrdna prema narko-dilerima“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji se posebno zahvalio policijskim službenicima UKP-a Službe za borbu protiv droga na godinama požrtvovanog rada i borbe protiv narkotika.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vlada Srbije: Skuplji hleb od brašna T-500

  Vlada Srbije usvojila je danas izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom se koriguje cena te životne namirnice jer su poskupele […]

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]