• Vulin ubuduće može sam da dodeljuje priznanja, ako ostane ministar policije

  Ministar untrašnjih poslova će ubuduće imati ovlašćenja da samostalno dodeljuje nagrade ili priznanja, mimo do sada predviđenih pravila, koja su podrazumevala da se za postupak dodele nagrada i priznanja obrazuje posebna Komisija za nagrađivanje, piše Nova ekonomija. Novim izmenama Pravilnika o nagradama i priznanjima u Ministarstvu unutrašnjih poslova dodata je odredba kojom ministar može da dodeli nagradu ili […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vulin ubuduće može sam da dodeljuje priznanja, ako ostane ministar policije

  Ministar untrašnjih poslova će ubuduće imati ovlašćenja da samostalno dodeljuje nagrade ili priznanja, mimo do sada predviđenih pravila, koja su podrazumevala da se za postupak dodele nagrada i priznanja obrazuje posebna Komisija za nagrađivanje, piše Nova ekonomija.

  Novim izmenama Pravilnika o nagradama i priznanjima u Ministarstvu unutrašnjih poslova dodata je odredba kojom ministar može da dodeli nagradu ili priznanje bez učešća Komisije.

  „Izuzetno, ministar može dodeliti nagradu ili priznanje, bez predloga i stava propisanih ovim pravlinikom“, piše u izmenama.

  Do sada je izuzetak jedino bio izbor za omiljenog kolegu, koji se vrši elektronskim glasanjem.

  Komisiju čine tri člana koja imenuje ministar na period od tri godine.

  Ona razmatra predloge za dodelu nagrada i dostavlja ih ministru, zajedno sa svojim stavom, na konačno odlučivanje.

  Izmenama je dodata i mogućnost da se novčana nagrad dodeli pojedincu van Ministarstva unutrašnjih poslova za „izuzetan doprinos i postignute rezultate u oblasti unutrašnjih poslova, odbrane i bezbednosti“.

  Trenutni ministar unutrašnjih poslova u tehničkoj Vladi je Aleksandar Vulin. Na ovu funkciju stupio je  u oktobru 2020. godine, a u periodu 2017-2020. godine bio je ministar odbrane.

  Na formiranje nove Vlade čeka se još od izbora u aprilu, a krajnji rok za izbor novih ministara je novembar 2022. godine. Međutim, postoje brojni razlozi, koji se pre svega odnose na krizu u EPS-u, zbog kojih se očekuje da Vlada bude formirana i ranije.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Gorivo još poskupelo

  Dizel i benzin će, na pumpama u Srbiji, poskupeti danas u 15 sati, za po dva […]