• Za četiri godine Scena fest „poskupeo“ pet puta

  Za četiri godine cena organizacije „Scena festa“ skočila je pet puta, od 2018. godine kada je Scena fest koštao 3,3 miliona dinara ove godine građani Inđije su tu muzičku manifestaciju platili skoro 15 miliona. Opština Inđija je, krajem juna 2018. godine, zaključila ugovor sa Agencijom „MUSIC KOMPANY TOP TON“ vredan 3,3 miliona. Kao jedini ponuđač, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za četiri godine Scena fest „poskupeo“ pet puta

  Za četiri godine cena organizacije „Scena festa“ skočila je pet puta, od 2018. godine kada je Scena fest koštao 3,3 miliona dinara ove godine građani Inđije su tu muzičku manifestaciju platili skoro 15 miliona.

  Opština Inđija je, krajem juna 2018. godine, zaključila ugovor sa Agencijom „MUSIC KOMPANY TOP TON“ vredan 3,3 miliona. Kao jedini ponuđač, pomenuta Agencija je angažovana za organizaciju festivala “Scena fest 2018”. Državna revizorska institucija (DRI) je u svom izveštaju povodom navedene javne nabavke naglasila da „u zapisniku o otvaranju ponuda i izveštaju o stručnoj oceni ponuda nije konstatovano da je u sedam partija ponuđena cena veća od procenjene vrednosti i da su zaključeni  ugovori sa ponuđačima na iznos veći od procenjene vrednosti javne nabavke, a da nije dostavljen obrazložen izveštaj Upravi za javne nabavke i Državnoj revizorskoj instituciji.“

  Ista Agencija je i 2019.godine bila angažovana od strane opštine Inđija, tačnije Kulturnog centra. Ugovor, vredan 11,1 milion dinara (sa PDV-om), je zaključen na osnovu pregovaračkog postupka bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda.  

  Vlasnik Agencije poznat medijima ali i policiji

  Vlasnik Agencije koja je 2018. i 2019. godine angažovana za organizaciju  Scena festa u Inđiji, Dragan Šijaković,  je uhapšen u Zrenjaninu zbog sumnje da je utajio porez upravo te 2018. godine kada je uspostavio saradnju sa Kulturnim centrom Inđija.

  U policijskom saopštenju od 27. juls 2018. godine se navodi da se sumnja da je Dragan Šijaković, u periodu od 7. marta 2016. do 15. marta 2018, kao registrovani preduzetnik nadležnom poreskom organu predavao poreske prijave sa neistinitim podacima. Na ovaj način oštetio je budžet Srbije za oko 7,5 miliona dinara. Šijakoviću je i tada određeno zadržavanje do 48 sati.

  O Draganu Šijakoviću i poslovima Agencije „MUSIC KOMPANY TOP TON“ možete više pročitati u tekstu, Vojvođanskog istraživačko – analitičkog centra (VOICE), na ovom linku ovde.

  Zbog pandemije, izazvane korona virusom, 2020. godine nije bilo Scena festa ali je ovaj muzički festival održan 2021. godine.  I ove 2022. godine do organizatora muzičkog festivala došlo se na osnovu pregovaraškog postupka bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda niti je javno dostupna informacija ko je bio ovogodišnji organizator tradicionalne muzičke manifestacije.

  Kakos mo napomenutil, cena ovog muzičkog festivala je dostigla 15 miliona dinara.  Taj podatak izneo je odbornik Božidar Sudžum koji je nakon odborničkog pitanja dobio odgovor od nadležnih iz Kulturnog centra Inđija. U odgovoru na odborničko pitanje, koje je Sudžum postavio na sednici lokalnog parlamenta,  direktorica Kulturnog centra Inđija Ružica Jovanović napominje da su “u cenu od 14 995 000 dinara, uračunati izvođači muzičkog programa, bina, ozvučenje, rasveta, tehnika, tehničko osoblje, zaštitna ograda, profesionalni fotograf i VIP šator za medijsku promociju”.

  Odgovor na odborničko pitanje

  U svom obraćanju na društvenoj mreži Fejzbuk, Sudžum navodi da je odgovor direktorice KC-a čekao punih 40 dana.

  –  Odbornici GG „Građanin“ smatraju da je kupovina socijalnog mira i zabava na poslednjem mestu prioriteta razvoja. – kazao je Božidar Sudžum.

  U odgovoru Ružice Jovanović, nije rečeno koga je Kulturni centar ove godine angažovao za organizaciju Scena festa međutim odbornici “Građanina” najavljuju da će zahtevati konkretne odgovore na sva pitanja u vezi organizovanja Scena festa.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/scena-fest-red-naprednjaka-red-narodnjaka-i-naravno-van-gogh/

  M.Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika