• Za plutajuće šetalište u Starom Slankamenu potrebno 250 miliona dinara

  Iako je za projekat plutajućeg šetališta na Dunavu u Starom Slankamenu resorno Ministarstvo, prošle godine dodelilo Turističkoj organizaciji 35 miliona dinara, za realizaciju je potrebno još 215 miliona dinara, saopštio je prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak. On je na konferenciji za novinare rekao da će konačna cifra za izgradnju plutajućeg šetališta biti 250 miliona […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za plutajuće šetalište u Starom Slankamenu potrebno 250 miliona dinara

  Iako je za projekat plutajućeg šetališta na Dunavu u Starom Slankamenu resorno Ministarstvo, prošle godine dodelilo Turističkoj organizaciji 35 miliona dinara, za realizaciju je potrebno još 215 miliona dinara, saopštio je prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak.

  On je na konferenciji za novinare rekao da će konačna cifra za izgradnju plutajućeg šetališta biti 250 miliona dinara. Finansijska sredstva, prema očekivanju Vladimira Gaka, lokalna samouprava će obezbediti od viših instanci.

  Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak je ponovio da su nastali problemi sa dokumentacijom odnosno dozvolama i to je ukazao ministru turizma i omladine.

  Ostalo je da će ministar Husein Memić i predstavnici ministarstva komunicirati sa ministarstvom građevine kako bi našli način ko izdaje građevinsku dozvolu i nakon toga bi mogli da pristupimo radovima na projektu. – kazao je Gak.

  Krajem prošle godine pojedini mediji su objavili da će do aprila 2023. godine  biti  gotovo plutajuće šetalište na Dunavu u Starom Slankamenu, to se po svemu sudeći neće dogoditi dok god se reši problem sa izdavanjem neophodnih dozvola.

  Kao što smo napomenuli, Ministarstvo je na konkursu za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2022. godini za realizaciju ovog projekta dodelilo Turističkoj organizaciji 35 miliona dinara, dok je oko 20 miliona odvojila Opština Inđija.

  M.B.(IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/birokratija-odlaze-realizaciju-projekta-turisticke-atrakcije-u-starom-slankamenu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]