• Za prvo dete 300.000 dinara od januara 2022. godine

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je danas da će od 1. januara 2022. godine roditelji za svako prvorođeno dete od države dobijati po 300.000 dinara, umesto dosadašnjih 100.000, kao i da za studente koji dobiju dete neće važiti ispitni ispitni rokovi. Predsednik je objasnio problem što nestajemo kao nacija, stopa rodnosti koja je „tek nešto […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za prvo dete 300.000 dinara od januara 2022. godine

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je danas da će od 1. januara 2022. godine roditelji za svako prvorođeno dete od države dobijati po 300.000 dinara, umesto dosadašnjih 100.000, kao i da za studente koji dobiju dete neće važiti ispitni ispitni rokovi.

  Predsednik je objasnio problem što nestajemo kao nacija, stopa rodnosti koja je „tek nešto viša od 1,5 a za prostu reprodukciju nam je potrebno 2,15“ .

  – Za svako prvorođeno dete po 300.000 dinara, umesto dosadašnjih 100.000. Radi se na merama i za drugo dete i biće značajno uvećano posebno za drugo dete jer je drugo dete neka vrsta prelomnice pogotovo kod majki, ali i muškaraca – tvrdi je Vučić i dodaje da je to deo od države, dok gradovi dodatno isplaćuju, te će roditelji primati preko 4.000 evra za prvorođeno dete.

  Kako je naveo, dodatne mere tiču se podsticaja studenata i studentkinja da ne beže od stvaranja tokom studija, te za one mlade koji tokom studija postanu roditelji neće važiti ispitni rokovi.

  – Majke prvo dete rađaju u proseku sa 30 godina, zbog čega ćemo pokušati da motivišemo studente, i dame i muškarce. Za studente odmah donosimo meru da ukoliko žena, devojka zatrudni, za nju ne važe ispitni rokovi, kao i za muškarce. Za njih će važiti da ukoliko do 26. godine polože ispite računa se da su završili fakultet u roku, a Medicinski fakultet do 28. godine – rekao je Vučić.

  Vučić je kazao da će u narednih 15 dana obavestiti građane i o merama za drugo i treće i dete, ali te mere će biti znatno pojačane i finansijski i u svakom drugom smislu. On je najavio i da če država bespovratno učestvovati za stanove mladim bračnim parovima. Svojina će biti upisana „na majku“, što će to biti velika mera koja će značiti mladim parovima, ali će podstaći i gradnju.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija