• Zahtev da se ispita odgovornost policajca koji je prebacio ženu preko ograde pored kolovoza

  Beogradski centar za ljudska prava uputio je MUP-u i Zaštitniku građana inicijatvu za preispitivanje odgovornosti policajca A. K, javlja N1. Kako su naveli u Beogradskom centru za ljudska prava, dostavili su informacije o „nezakonitom, neprofesionalnom i ponižavajućem postupanju policijskog službenika A. K.“ prema građanima koji su učestvovali u blokadi saobraćajnice. – Video zapisima koje su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zahtev da se ispita odgovornost policajca koji je prebacio ženu preko ograde pored kolovoza

  Beogradski centar za ljudska prava uputio je MUP-u i Zaštitniku građana inicijatvu za preispitivanje odgovornosti policajca A. K, javlja N1.

  Foto: skrinšot Twitter

  Kako su naveli u Beogradskom centru za ljudska prava, dostavili su informacije o „nezakonitom, neprofesionalnom i ponižavajućem postupanju policijskog službenika A. K.“ prema građanima koji su učestvovali u blokadi saobraćajnice.

  – Video zapisima koje su građani tokom dana objavljivali na društevnim mrežama, zabeleženo je kako službeno lice, bez povoda, u dva navrata, gura muškarca koji mu je, prethodno, sa značajne udaljenosti uputio pitanje: ‘Sad ćete da gurate goloruki narod? – navode u Centru.

  ŠTA ĆETE DA GURATE GOLORUKI NAROD⁉️

  PANDUR: TAKO JE!

  NE ODUSTAJEMO‼️

  NJIHOV MARŠ SA DRINE BIĆE NAŠ MARŠ NA DRINU‼️ pic.twitter.com/EA9C0dlLSs— Filip Kalmarević (@kalmarevic) November 27, 2021

  Dodaju da se potom vidi i kako „upotrebom fizičke snage gura i prebacuje ženu preko bankine pored kolovoza, iako je ona prethodno mirno hodala pored njega, ne pružajući nikakav otpor“.

  Strašnooooooooo !!!!!!!!!!! pic.twitter.com/kBimpDm5pW— Milorad Savic (@MiloradSavic16) November 27, 2021

  – Imajući u vidu odredbe člana 225 i 227. Zakona o policiji molimo vas da po sopstvenoj inicijativi pokrenete postupak kontrole zakonitosti rada ovog policijskog službenika, koji je čak kao jedan od ‘uglednih’ policijskih službenika biran da predstavlja rad Ministarstva unutrašnjih poslova za vreme vaše kampanje ‘Mi smo uvek tu'“- dodaju iz Beogradskog centra za ljudska prava.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Gorivo još poskupelo

  Dizel i benzin će, na pumpama u Srbiji, poskupeti danas u 15 sati, za po dva […]