Zakazana hitna sednica SO Inđija, priprema za investitora većeg od Toyo Tires?

Nakon što su članovi Opštinskog veća još jednom razmatrali a zatim i podržali izmenu i dopunu Prostornog plana opštine Inđija zakazana je hitna sednica Skupštine opštine, za 13. maj 2022. godine, na kojoj će odbornici dati konačan sud. To bi značilo da Inđija priprema teren za investitora iz auto industrije, koji prema dostupnoj dokumentaciji, u […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Zakazana hitna sednica SO Inđija, priprema za investitora većeg od Toyo Tires?

Nakon što su članovi Opštinskog veća još jednom razmatrali a zatim i podržali izmenu i dopunu Prostornog plana opštine Inđija zakazana je hitna sednica Skupštine opštine, za 13. maj 2022. godine, na kojoj će odbornici dati konačan sud. To bi značilo da Inđija priprema teren za investitora iz auto industrije, koji prema dostupnoj dokumentaciji, u koju je IN Medija imala uvid, planira da uloži, kako navodi predsednik opštine Inđija Vladimir Gak – gotovo deset puta više novca nego japanski  Toyo Tires.

Podsetimo, na poslednjoj sednici SO Inđija, koja je održana 11. aprila 2022. godine na na kojoj je trebalo da se glasa o izmeni i dopuni Prostornog plana opštine Inđija predsednik opštine Vladimir Gak kao predlagač je povukao predlog obrazlažući to činjenicom da u skladu sa zahtevima investitora o unošenju detaljnih informacija mora biti dorade samog predloga izmene Prostornog plana. Pre sednice lokalnog parlamenta opštinsko Veće je podržalo predlog izmene i dopune Prostornog plana opštine Inđija uz obrazloženju da je Prostorni plan opštne donet 2012. godine te su izmene i dopune ciljane da se “ukoliko se ukaže potreba, na lokalitetu na poljoprivrednom zemljištu, severoistočno od naselja Inđija, izvan građevinskog područja, formiraju nove radne zone”.

Vladimir Gak „Potrebno je pojednostaviti procedure“

U svom obrazloženju pred sednicu u petak, prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak navodi da je”prema datim instrukcijama sa višeg nivoa umesto rezervacije zemljišta za građevinsko  potencijalno zemljište, kako je pisalo u prvobitnom  planskom aktu, bilo potrebno maksimalno konrektizovati obuhvat i parcele građevinskog zemljišta va građevinskog područja”.

U startu bi se, ne samo pojednostavila procedura, već bi se eleminisalo donošenje planova detaljne regulacije i time bi se stvorili uslovi za brzu realizaciju – naveo je, između ostalog, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Nakon održane sednice lokalnog parlamenta, korigovan je nacrt Plana koji se još jednom našao  na sednici Opštinskog veća gde je i usvojen.

Potencijalni investitor, o kome govori predsednik opštine Inđija,  bi prema onome što je navedeno u Pismu o namerama trebalo da uloži milijardu evra i upravo zbog njega poljoprivredno zemljište u ovoj sremskoj opštini će po svemu sudeći postati građevinsko.

Lokalna vlast nema mnogo veze sa čitavom pričom jer je u slučaju izmene i dopune Prostornog plana samo činovnik koji sprovodi naređenje sa “više instance”. Naime, inicijativa za pokretanje postupka izmene Prostornog plana opštine Inđija podneta je od strane Razvojne agencije Srbije.

Pomenutoj agenciji se obratio potencionalni ulagač sa Pismom o namerama u kojem se navodi mogućnost realizacije investicionog projekta u Republici Srbiji, u opštini Inđija, a koji se odnosi na izgradnju fabrike za proizvodnju automobilskih delova.

M. Blečić (IN Medija)

Pogledaj još:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjija-poljoprivredno-zemljiste-predvidjeno-za-automobilsku-industriju/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

U Inđiji za godinu dana policiji prijavljeno 169 slučajeva nasilja

U poslednjih godinu dana na teritoriji inđijske opštine prijavljeno je 169 slučajeva nasilja, od tog broja podnete su 44 krivične prijave za nasilje u porodici a ukupno je izrečeno 144 hitnih mera i sve su produžene odlukama Suda u Staroj Pazovi, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova za područje Inđije za poslednjih godinu dana.

Rasprava o rebalansu budžeta prerasla u dnevnik uvreda

Zaljubljeni ste u Gornana Ješića, punački ste, ne umete da čitate, mrzite SNS, vi (SNS) ste najgora vlast koja je zadesila Inđiju kroz istoriju, trošite novac po kafanama i pravdate se da je to zbog investitora – samo je deo narativa na relaciji Gak – Jovanović na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.