• Zakazana hitna sednica SO Inđija, priprema za investitora većeg od Toyo Tires?

  Nakon što su članovi Opštinskog veća još jednom razmatrali a zatim i podržali izmenu i dopunu Prostornog plana opštine Inđija zakazana je hitna sednica Skupštine opštine, za 13. maj 2022. godine, na kojoj će odbornici dati konačan sud. To bi značilo da Inđija priprema teren za investitora iz auto industrije, koji prema dostupnoj dokumentaciji, u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zakazana hitna sednica SO Inđija, priprema za investitora većeg od Toyo Tires?

  Nakon što su članovi Opštinskog veća još jednom razmatrali a zatim i podržali izmenu i dopunu Prostornog plana opštine Inđija zakazana je hitna sednica Skupštine opštine, za 13. maj 2022. godine, na kojoj će odbornici dati konačan sud. To bi značilo da Inđija priprema teren za investitora iz auto industrije, koji prema dostupnoj dokumentaciji, u koju je IN Medija imala uvid, planira da uloži, kako navodi predsednik opštine Inđija Vladimir Gak – gotovo deset puta više novca nego japanski  Toyo Tires.

  Podsetimo, na poslednjoj sednici SO Inđija, koja je održana 11. aprila 2022. godine na na kojoj je trebalo da se glasa o izmeni i dopuni Prostornog plana opštine Inđija predsednik opštine Vladimir Gak kao predlagač je povukao predlog obrazlažući to činjenicom da u skladu sa zahtevima investitora o unošenju detaljnih informacija mora biti dorade samog predloga izmene Prostornog plana. Pre sednice lokalnog parlamenta opštinsko Veće je podržalo predlog izmene i dopune Prostornog plana opštine Inđija uz obrazloženju da je Prostorni plan opštne donet 2012. godine te su izmene i dopune ciljane da se “ukoliko se ukaže potreba, na lokalitetu na poljoprivrednom zemljištu, severoistočno od naselja Inđija, izvan građevinskog područja, formiraju nove radne zone”.

  Vladimir Gak „Potrebno je pojednostaviti procedure“

  U svom obrazloženju pred sednicu u petak, prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak navodi da je”prema datim instrukcijama sa višeg nivoa umesto rezervacije zemljišta za građevinsko  potencijalno zemljište, kako je pisalo u prvobitnom  planskom aktu, bilo potrebno maksimalno konrektizovati obuhvat i parcele građevinskog zemljišta va građevinskog područja”.

  U startu bi se, ne samo pojednostavila procedura, već bi se eleminisalo donošenje planova detaljne regulacije i time bi se stvorili uslovi za brzu realizaciju – naveo je, između ostalog, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  Nakon održane sednice lokalnog parlamenta, korigovan je nacrt Plana koji se još jednom našao  na sednici Opštinskog veća gde je i usvojen.

  Potencijalni investitor, o kome govori predsednik opštine Inđija,  bi prema onome što je navedeno u Pismu o namerama trebalo da uloži milijardu evra i upravo zbog njega poljoprivredno zemljište u ovoj sremskoj opštini će po svemu sudeći postati građevinsko.

  Lokalna vlast nema mnogo veze sa čitavom pričom jer je u slučaju izmene i dopune Prostornog plana samo činovnik koji sprovodi naređenje sa “više instance”. Naime, inicijativa za pokretanje postupka izmene Prostornog plana opštine Inđija podneta je od strane Razvojne agencije Srbije.

  Pomenutoj agenciji se obratio potencionalni ulagač sa Pismom o namerama u kojem se navodi mogućnost realizacije investicionog projekta u Republici Srbiji, u opštini Inđija, a koji se odnosi na izgradnju fabrike za proizvodnju automobilskih delova.

  M. Blečić (IN Medija)

  Pogledaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjija-poljoprivredno-zemljiste-predvidjeno-za-automobilsku-industriju/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika