• Zavetnici: Nemamo komentar na zloupotrebu javnih resursa naših koalicionih partnera

  Opštinski odbor Stranka srpskih Zavetnika nema komentar na zloupotrebu javnih resursa od strane njihovih koalicionih partnera na predstojećim izborima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zavetnici: Nemamo komentar na zloupotrebu javnih resursa naših koalicionih partnera

  Zakon kaže da izborna kampanja ne sme da se vodi u državnim organima, gradskim I opštinskim prostorijama, školama, bolnicama I drugim javnim ustanovama, sudovima i javnim preduzećima.

   Agencija za sprečavanje korupcije navela je da politički subjekti u toku izborne kampanje ne mogu da koriste javne resurse, uključujući službene prostorije, vozila, veb sajtove i inventar državnih, pokrajinskih i lokalnih organa, javnih ustanova i javnih preduzeća.

  -Ovi javni resursi se ne mogu koristiti ni u svrhe izrade promotivnih spotova političkih stranaka i njihovo objavljivanje – naveli su iz Agencije.

  Iako je juče u toku dana na zvaničnim Fejsbuk i Instagram stranici Opštine Inđija u tri navrata plasirana video, audio i foto vest o sklapanju koalicije između SNS i još pet stranaka, što je protivno zakonu, Stranka srpski Zavetnici nemaju komentar.

  -Vidimo da opština Inđija koristi svoju stranicu kao oglasnu tablu, tamo baš ima dosta informacija od javnog značaja – kazažu je za IN Medija iz OO Stranka srpski Zavetnici .

  Na pitanje šta je javni interes u promociji predizborne koalicije na mrežama Opštine Inđija,  Inđijski Zavetnici kažu da je odgovor “nemamo komantar”.

  -Nemamo komentar. To je odgovor.- kratko su objasnili.

  Stranka srpski Zavetnici je bez komentara bila i na činjenicu da se na ovaj način krši Zakon Republike Srbije “Zloupotreba položaja odgovornog lica član 227. Krivičnog zakonika, kao I  Zloupotreba službenog položaja član 359.Krivičnog zakonika.

   Agencije za borbu protiv korupcije organizovala je obuke za političke subjekte i sva zainteresovana lica na kojoj je jedna od tema primena Zakona o finansiranju političkih aktivnosti i način podnošenja finansijskih izveštaja političkih subjekata.

  Poseban naglasak stavlјen je na temu korišćenja javnih resursa u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, a u cilјu realizacije preporuka iz poslednjeg izveštaja misije ODIHR-a koje su se odnosile na jačanje svesti o štetnosti i načinima za sprečavanje zloupotrebe javnih resursa.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika