• Završena obuka za vožnju skutera na vodi vredna milion dinara

  Proteklog vikenda održala se obuka za vožnju skuterta na vodi na Jarkovačkom jezeru koju Opština Inđija četvrtu godinu za redom organizuje za najmlađe. Ove godine za obuku je izdvojeno milion dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Završena obuka za vožnju skutera na vodi vredna milion dinara
  Foto: Pixabay

  Lokalna samouprava saopštila je da se ove godine prijavilo preko 80 polaznika koji su uz stručnu pomoć instruktora naučili sve o bezbednoj vožnji skutera.

  -Obuka je trajala dva dana kako bi što više uživali u adrenalinskoj vožnji a utisci su više nego pozitivni.- objašnjavaju iz Opštine Inđija.

  Opština Inđija predvidela javnu nabavku od million dinara za “obuku skutera na vodi”, dece do 16 godina.

  Treći put Opština Inđija planira organizaciju obuke vožnje skutera na vodi, za razliku od prošle godine kada je za te namene izdvojeno 700 hiljada dinara novca građana ove godine planirano je 300 hiljada dinara više.

  Obuka vožnje „skutera na vodi“ od 2021. godine organizovane su u saradnji Sportskih Saveza nekoliko sremskih opština, među kojima se našla i Inđija, i Motojet H20 kluba motonautike iz Novog Sada. Međutim prošlogodišnja manifestacija nije organizovana pod okriljem Sveza sporova Opštine Inđija.

  Prošle 2023. godine “za četiri dana manifestacije obuku je prošlo skoro stotinu učenika osnovnih i srednjih inđijskih škola, a osim rekreativne vožnje i učenja o bezbednosti u vodnom saobraćaju, mališani su učestvovali i u takmičarskom delu, posle kojeg su dobili diplome i priznanja.” Kaže se u izveštaju lokalne samouprave.

  Oni su dalje naveli da je ova manifestacija doprinos je razvoju motonautike, koja je izuzetno atraktivna, posebno među mladima.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Letovanje za decu iz socijalno ugroženih porodica

  Grupa od pedesetoro dece iz socijalno ugroženih porodica iz inđijske opštine 25. jula putuje na more u Baošiće, u odmaralište Crvenog krsta Srbije, saopšteno je iz lokalne […]

  Poklon laptopovi za školsku 2022/23 godinu

  Sa godinu dana zakašnjenja, danas su uručeni laptopovi vukovcima, sportistima i učenicima koji su postigli rezultate na republičkim takmičenjima za školsku 2022/23 godinu. […]