• Ciklus predavanja pod nazivom „Srpska zavetna misao“

  Ciklus predavanja pod nazivom „Srpska zavetna misao“ u organizaciji Hrama svetog cara Кonstantina i carice Jelene u Inđiji biće organizocan od januara do juna, najavljeno je na konferenciji za novinara na kojoj su govorili jerej Bogoljub Milovanović, starešina inđijskog hrama, jerej Nemanja Martinović i Slavoljub M. Marković, urednik i moderator ciklusa predanja „Srpska zavetna misao“. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ciklus predavanja pod nazivom „Srpska zavetna misao“

  Ciklus predavanja pod nazivom „Srpska zavetna misao“ u organizaciji Hrama svetog cara Кonstantina i carice Jelene u Inđiji biće organizocan od januara do juna, najavljeno je na konferenciji za novinara na kojoj su govorili jerej Bogoljub Milovanović, starešina inđijskog hrama, jerej Nemanja Martinović i Slavoljub M. Marković, urednik i moderator ciklusa predanja „Srpska zavetna misao“.

  Kako je saopšteno, tema ovog ciklusa predavanja veoma  je značajna ne samo kao duhovno nego i kao identitetsko pitanje, posebno sada kada smo kao narod ugroženi i kada se moramo držati temelja naše duhovnosti, istorije i kulture da bismo opstali u vremenu poništavanja tradicionalnih hrišćanskih vrednosti.

  Predavači će biti eminetni naučni radnici, univerzitetski profesori i nacionalni delatnici – prof. dr Miloš Кović, vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Borislav Grozdić, pukovnik u penziji, nekadašnji profesor vojne etike na Vojnoj akademiji, prof. dr Milo Lompar, redovni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu, Branislav Matić, književnik, urednik časopisa „Nacionalna revija Srbija“ i dr Nemanja Dević, naučni saradnik Instituta za savremenu istoriju.

  Završna tribina ciklusa, sa više učesnika, na temu „Zavetna misao u delu Žarka Vidovića“, biće održana o Vidovdanu 2022. godine.  Predavanja će se održavati u Hramu svetog cara Кonstantina i carice Jelene, jednom mesečno, sa početkom u 18.00 časova.

  Prvo predavanje održaće prof. dr Miloš Кović, vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu u ponedeljak 24. januara, na temu „Zavetna misao u srpskoj spoljnoj politici do 1918. godine“.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija