• Demokrate traže smenu Olivere Zekić i Branislava Nedimovića

  Demokratska stranka najavljuje zahtev Skupštini Srbije za razrešenje predsednice Saveta REM Olivere Zekić. Kao razlog navode i odluku REM o dodeli nacionalnih frekvencija, kojom je prema oceni poslanice demokrata Tatjane Manojlović, potvrđeno da je REM produžena ruka vlasti. – Jasno je da je postupak konkursa zapravo bio još jedna demonstracija moći, i da je Regulatrono […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Demokrate traže smenu Olivere Zekić i Branislava Nedimovića

  Demokratska stranka najavljuje zahtev Skupštini Srbije za razrešenje predsednice Saveta REM Olivere Zekić. Kao razlog navode i odluku REM o dodeli nacionalnih frekvencija, kojom je prema oceni poslanice demokrata Tatjane Manojlović, potvrđeno da je REM produžena ruka vlasti.

  Jasno je da je postupak konkursa zapravo bio još jedna demonstracija moći, i da je Regulatrono telo zapravo produžena ruka ove vlasti, sve sa ciljem da se ništa ne promeni, i da se i u narednom periodu ostavi sve kako je bilo, a Srbija da i dalje ostane u mraku, a da vlast vlada u mraku i strahu. Zato će poslanici Demokratske stranke na prvom zasedanju parlamenta tražiti razrešenje predsedavajuće REM-a Olivere Zekić članstva u ovom telu. –  istakla je Manojlović.

  Pojasnila je da je za to potrebno da taj zahtev potpišu 20 poslanika, kao i da u ovom trenutku postoji podrška „daleko većeg broja kolega koji će podržati ovaj zahtev“.

  U pripremi Zakon za vraćanje penzija

  Poslanici Demokratske stranke DS-a najavili su i da će zatražiti smenu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, kao i da će podneti inicijativu za usvajanje Zakona za vraćanje penzija.

  Predsednik DS-a i potpredsednik parlamenta Zoran Lutovac objasnio je novinarima u skupštini da će inicijativa o Zakonu za vraćanje penzija biti gotova u prvoj polovini septembra, kada će je i predati, kao i da na njoj rade stručnjaci sa univeziteta zajedno sa predstavnicima civilnog sektora.

  Zakon služi za vraćanje poverenja građana u penzioni sistem, koje se izgubilo onog trenutka kada je vlada ušla u ono što su građani zaradili. – kazao je Lutovac, govoreći o merama fiskalne konsolidacije kojima su smanjene penzije nekoliko godina ranije.

  Po njegovim rečima, oko 200.000 penzionera koji su u međuvremenu preminuli su izgubili pravo da im ta sredstva budu vraćena, ali da trenutno razmatraju da se u zakonu koji pripremaju omogući porodicama preminulih da potražuju ta sredstva.

  Lutovac je istakao i da će DS pokrenuti inicijativu za uvođenje socijalnih penzija, koje bi pripale najugroženijim licima koja nemaju ostvareno pravo na penziju.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/koalicija-za-slobodu-medija-rem-je-obesmislio-svoje-postojanje/

  Izvor: Fonet, N1

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]