Dobar odziv na imunizaciju buster dozom

Categories Inđija, NAJVAŽNIJEPosted on

Imunizacija trećom, buster, dozom u Domu zdravlja „Milorad – Mika Pavlović“ počela je u sredu 18. avgusta i vrši se na punktu svakog dana od 7 do 19 časova.

 Kako nam je potvrđeno iz Dom zdravlja, za sada su dostupne Fajzer i Sinofarm vakcine.

Odziv je iznenađujuće dobar” – potvrđuju za IN Medija u ovoj zdravstvenoj ustanovi i dodaju da pacijenti dolaze sa pozivima koje im je uputila e-uprava dok se građani  sami javljaju i interesuju oko treće doze.

 “Deka 1939. godište je na biciklu, sa upalom pluća i po najvećoj vrućini došao u Dom zdravlja. Iako se pokazala upala pluća klinička slika ovog pacijenta nije bila teška. Pacijent je vakcinisan u prvoj turi te se vakcina pokazala kao dobra zaštita na ovom pacijentu” – kažu iz Doma zdravlja za IN Medija.

Prema uputstvima koja su dobili, zaposleni u inđijskom Domu zdravlja savetuju građane da prvo sačekaju poziv e-uprave pa da onda dođu da se vakcinišu.

Što se broja zaraženih tiče, iz inđijskog Doma zdravlja  su za naš portal potvrdili da ih ima ali nisu precizirali o kolikom broju ljudi je reč.

Ima ih ali su sa lakšom kliničkom slikom. Ipak, treba se čuvati i pridržavati prpopisanih mera.” napominju iz Doma zdravlja.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *