• Donirajte predmete iz vaših propalih veza „Muzeju prekinutih veza“

  Kulturni centar Grad u Beogradu u saradnji sa zagrebačkim Muzejom prekinutih veza raspisao je poziv za prikupljanje predmeta i donacija za predstojeću izložbu u Beogradu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Donirajte predmete iz vaših propalih veza „Muzeju prekinutih veza“
  Foto: Pixabay

  Izložba će biti održana u nekadašnjem restoranu Peking (Vuka Karadžića 2) od 28. juna do 28. septembra 2024, gde će izabrani predmeti biti izloženi. Sve donacije postaju deo zbirke Muzeja prekinutih veza i dobijaju priliku da budu deo trajne postavke u Muzeju u Zagrebu ili širom sveta.

   Predmeti se mogu donirati do ponedeljka, 3. juna popunjavanjem formulara OVDE. Svi donirani predmeti biće izloženi anonimno i nepovratni su.

  Muzej prekinutih veza je stalnorastuća zbirka predmeta i uspomena na prošle veze, koji su popraćeni ličnim, ali anonimnim pričama njihovih donatora.

   Za razliku od instrukcija za oporavak od tuge i gubitka, Muzej pruža priliku za kreativno prevladavanje emocionalnog sloma – učešćem u univerzalnoj zbirci Muzeja koji čuva i izlaže lične predmete i priče simboličke emotivne vrednosti.

  Muzej prekinutih veza razvio se kao originalni umetnički projekat koji su 2006. godine osmislili Olinka Vištica i Dražen Grubišić. Muzej ima zbirku koja trenutno broji oko 3.500 predmeta i priča, imao je više od 60 putujućih izložbi u oko 30 zemalja širom Evrope i sveta.

   Prva stalna lokacija utemeljena je u Zagrebu, a samo u prošloj godini posetilo ga je više od 120.000 ljudi. 

   Muzej je 2010. godine osvojio Nagradu EMYA Kenneth Hudson za najinovativniji i najsmeliji muzejski projekat u Evropi.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Džoni Štulić pokrenuo svoju radio stanicu?

  Branimir Džoni Štulić, alfa i omega Azre, jedne od najvećih rok grupa Jugoslavije, i jedan od najkontroverznijih umetnika Balkana, pokrenuo je svoju radio […]