• Dušan Lemajić ostaje na čelu JKP “Komunalac”

  Na narednoj sednici Skupštine opštine Inđija, koja je zakazana za 30. jun, odbornici će nakon donošenja odluke o prestanku mandata dosadašnjem direktoru JKP “Komunalac“ Dušanu Lemajiću glasati i za imenovanje vršioca dužnosti direktora tog javnog preduzeća. Nakon toga, raspisaće se javni konkurs za izbog novog direktora JKP“ Komunalac i trajaće mesec dana. Za to vreme […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dušan Lemajić ostaje na čelu JKP “Komunalac”

  Na narednoj sednici Skupštine opštine Inđija, koja je zakazana za 30. jun, odbornici će nakon donošenja odluke o prestanku mandata dosadašnjem direktoru JKP “Komunalac“ Dušanu Lemajiću glasati i za imenovanje vršioca dužnosti direktora tog javnog preduzeća.

  Nakon toga, raspisaće se javni konkurs za izbog novog direktora JKP“ Komunalac i trajaće mesec dana. Za to vreme preduzećem će rukoviditi vršioc dužnosti direktora a prema dokumentaciji u koju je IN Medija imala uvid to će i dalje biti Dušan Lemajić.

  Slične vesti:

  Komunalac ostao bez direktora

  Podsetimo, da Lemajiću ovo nije prvi mandat vršioca dužnosti direktora nekog javnog preduzeća.

  Dušan Lemajić je nakon dolaska Srpske napredne stranke na vlast, 2016. godine, bio vršioc dužnosti direktora lokalnog preduzeća za distribuciju gasa (JP Ingas) iako nije ispunjavao uslove propisane Zakonom o javnim preduzećima. Lemaiću je nedostajalo godinu dana i četiri meseca radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje.

  Rešenje o imenovanju v.d. direktora

  Nakon smene tadašnjeg v.d direktora Komunalca, Milana Radića na to mesto je imenovan Lemajić. Ni sam Radić nije ispunjavao Zakonom predviđene uslove što je potvrdila Komisija za sprovođenje Konkursa za izbor direktora javnih preduzeća svojim Zaključkom, sa sednice održane 1. juna 2017. godine,  jer Milan Radić nije imao  pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje, naveo je Vojvođanski istraživačko – analitički centar (VOICE)

  U Zaključku Komisije se navodi da su na Javni konkurs za izbor direktora JKP “Komunalac” stigle dve prijave i to Siniše Vukosavljevića i Milana Radića. Uvidom u dokumentaciju, piše u Zaključku komisije, utvrđeno je da ni jedan kandidat nije ispunjavao uslove.

  PROČITAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/tek-nakon-nedelju-dana-od-isteka-mandata-lokalna-vlast-resila-da-raspise-konkurs-za-novog-direktora-komunalca/

  M.B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika