• Festival nauke od 4 do 6. maja u Beogradu

  Šesnaesti Festival nauke biće održan od 4. do 6. maja na Beogradskom sajmu. – Naučni izazovi, uzbudljivi eksperimenti, interaktivni eksponati, naučne radionice i šou programi ispuniće ponovo hale 3 i 3A Beogradskog sajma – saopštili su organizatori. Ovogodišnji Festival nauke biće održan pod sloganom „Novo doba“, a zaljubljenike u nauku dočekaće zanimljive programske celine kao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Festival nauke od 4 do 6. maja u Beogradu

  Šesnaesti Festival nauke biće održan od 4. do 6. maja na Beogradskom sajmu.

  – Naučni izazovi, uzbudljivi eksperimenti, interaktivni eksponati, naučne radionice i šou programi ispuniće ponovo hale 3 i 3A Beogradskog sajma – saopštili su organizatori.

  Ovogodišnji Festival nauke biće održan pod sloganom „Novo doba“, a zaljubljenike u nauku dočekaće zanimljive programske celine kao što su: Zona interaktivnih postavki, Naučno-fantastična bina i Ekspertinejdžeri.

  – Izborom teme želimo da ukažemo na promene koje su nam se desile tokom godina izolacije, na percepciju sveta oko nas, a najviše na naučna dostignuća koja su nam pomogla da taj period prevaziđemo – navode organizatori.

  Oni ističu i značaj inovacija na svim poljima nauke „koje su promenile način na koji doživljavamo svet oko nas“.

  – Održivi razvoj postao je prioritet čovečanstva, pa se postavlja pitanje da li smo dovoljno spremni za novu budućnost i kako nauka može da nam pomogne u svemu tome – kažu u saopštenju.

  Kako navode, Festival nauke do sada je održan četrnaest puta, a poslednji (organizovan u decembru 2019. godine) privukao je više od 30.000 posetilaca.

  – Za vreme pandemije prilagodili smo se novonastalim uslovima i publici ponudili digitalni Festival nauke, kao i veliki Naučni piknik na otvorenom. U međuvremenu je stvorena još veća potreba za promocijom i popularizacijom fundamentalnih nauka, pa se radujemo što smo najzad u prilici da organizujemo veliko druženje na Beogradskom sajmu – dodali su organizatori u saopštenju.

  Fotografije: Festival nauke
  Radovan Nikolić (IN Medija)
  ž

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/mup-saopstenje-povodom-informacija-o-pojavljivanju-kids-droge/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

  Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, […]