• Firmi brata Darije Kisić Tepavčević od Pošte posao vredan 1,5 miliona evra

  Firme Nites i Signal MG iz Beograda su dobile posao razvoja i implementacije e-notar platforme na tenderu Pošta Srbije. Kako piše Nova ekonomija, ovo se vidi iz odluke o dodeli ugovora. Posao je vredan 172,9 miliona dinara bez PDV-a, što je oko 1,5 miliona evra. U tekstu odluke ne navodi se cena usluge sa obračunatim […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Firmi brata Darije Kisić Tepavčević od Pošte posao vredan 1,5 miliona evra
  foto: Pixabay

  Firme Nites i Signal MG iz Beograda su dobile posao razvoja i implementacije e-notar platforme na tenderu Pošta Srbije.

  Kako piše Nova ekonomija, ovo se vidi iz odluke o dodeli ugovora. Posao je vredan 172,9 miliona dinara bez PDV-a, što je oko 1,5 miliona evra. U tekstu odluke ne navodi se cena usluge sa obračunatim porezom. Bojan Kisić, brat ministarke za rad Darije Kisić Tepavčević, nalazi se na jednom od rukovodećih mesta u kompaniji Nites.

  Foto: Pixabay

  U postupku javne nabavke, osim pobedničke, pristigla je i ponuda Preduzeća za proizvodnju računarske opreme i informatički inženjering „Informatika“ iz Novog Sada. Njihova ponuda je odbijena jer nije ispunila sve uslove tendera.

  Odabrane firme treba da obezbede dva uređaja za skladištenje podataka, četiri servera, četiri softverske licence, kao i razvoj i implementaciju platforme e-notar, WEB, iOS i Android aplikacije.

  Platforma e-notar podrazumeva informacioni sistem za sigurno arhiviranje javnobeležničke dokumentacije, piše u specifikaciji tendera.

  Jedan od uslova je da platforma treba da koristi Oracle bazu podataka. Zbog toga i pobednički konzorcijum ima kao podizvođača kompaniju Oracle Srbiju koja će izvršiti deo javne nabavke koji se odnosi na pružanje konsultantskih usluga.

  Tenderskim uslovima je bilo propisano da ponuđač mora da bude ovlašćen za prodaju svakog od ponuđenih dobara, kao i da mora da bude ovlašćen za prodaju Oracle konsultantskih usluga.

  Takođe, uslov je bio i da je firma najmanje jednom učestvovala na „uspešno isporučenom IT projektu izrade elektronske (digitalne) arhive i WEB baziranom softverskom projektu koji uključuje sistem za arhiviranje elektronskih podataka i koji koristi najmanje 100 spoljnih korisnika”. Minimaalne vrednosti oba projekta moraju da budu minimalne vrednosti od 80 miliona dinara.

  Firma Nites je krajem 2021. godine od Ministarstva zdravlja dobila posao proširanja elektronskog recepta za lekare i specijaliste koji je vredan 161,6 miliona dinara (blizu 1,4 miliona evra).

  Kako je BIRN pisao, jedan od direktora u kompaniji Nites je Bojan Kisić, brat ministarke Darije Kisić Tepavčević i suprug bivše ministarke pravde Nele Kuburović. Istraživanje BIRN-a je pokazalo da su od 2013. godine do maja 2020. godine firme Nites grupe samo u Srbiji potpisale 27 ugovora vrednih oko 26,8 miliona evra, same ili u konzorcijumu sa drugim firmama.

  Na sajtu Nites grupe koja posluje i u Češkoj Republici, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini piše da je Bojan Kisić direktor operacija (Chief Operations Officer).

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]