• FTN: Neadekvatno izvođenje radova 1986/87 godine uzrok pada plafona u vrtiću „Neven“

  Tim Fakulteta tehničkih nauka je 23. marta 2023. godine obišao objekat „Neven“ u Inđiji kako bi ustanovio zbog čega se obrušio plafon 20 decembra prošle godine kada je šestoro dece povređeno. Ustanovljeno je da je razlog „neadekvatno izvođenje radova na tavanici“ tokom gradnje 1986/87 godine. U izveštaju se navodi da u slučaju rekonstrukcije objekta rušenje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  FTN: Neadekvatno izvođenje radova 1986/87 godine uzrok pada plafona u vrtiću „Neven“

  Tim Fakulteta tehničkih nauka je 23. marta 2023. godine obišao objekat „Neven“ u Inđiji kako bi ustanovio zbog čega se obrušio plafon 20 decembra prošle godine kada je šestoro dece povređeno.

  Ustanovljeno je da je razlog „neadekvatno izvođenje radova na tavanici“ tokom gradnje 1986/87 godine.

  U izveštaju se navodi da u slučaju rekonstrukcije objekta rušenje tavanice treba započeti tek nakon rušenja i uklanjanja „svih elemenata iznad nje“. Kako je objašnjeno, rušenje krovnih tavanica se obavlja za svaku prostoriju pojedinačno odnosno između nosećih zidova.

  Za te namene bi bilo potrebno 70.729.510,03 dinara bez poreza na dodatu vrednost, procena je departmana za građevinarstvo i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

  Podsetimo da je predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak ranije izhavio da je potrebno oko 150 miliona dinara za izgradnju novog objekta na istoj lokaciji gde se nalazi vrtić „Neven“ i da će umesto rekonstrukcije ipak biti izgrađen novi objekat.

  Gak je najavio da će novac za izgradnju novog objekta predškolske ustanove biti obezbeđen rebalansom budžeta o čemu će se raspravljati na narednoj sednici lokalnog parlamenta, koja se uskoro očekuje.

  Podsetimo i to da je u februaru ove godine predsednik opštine Vladimir Gak najavio mogućnost rušenja objekta „Neven“ i izgradnju novog jer „rekonstrukciju postojećeg ne može ni da zamisli“. Kasnije je tvrdio da će novi objekat biti izgrađen do septembra ove godine.

  Kao što smo naveli, 20.decembra prošle godine na decu koja su spavala u boravku „Neven“ obrušio se plafon, tom prilikom povređeno je šestoro mališana. Roditeljima dece koja pohađaju vrtić “Neven” u Inđiji javljeno je sat vremena nakon što se obrušio plafon, u vrtiću kao i to da su pojedina deca lakše povređena .Prema rečima majke deteta, koje je u vreme događaja bilo u vrtiću, poziv je usledio dok su povređena deca već bila u bolnici u Novom Sadu.

  Nakon incidenta predsednik opštine se sastao sa roditeljima povređene dece, ponudio pomoć lokalne samouprave ali i najavio tužbe za komentare na društvenim mrežama.

  Obećanje je i ispunio početkom godine kada je tužio 15 građana.

  M.B: (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vladiir-gak-tuzio-gradjanina-jer-je-kritikovao-njegov-rad/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika