• Gak opoziciji: Na šta bi to ličilo kada bi ste se Vi nešto pitali?

  Danas je održana 15. sednica SO Inđija na kojoj se našlo 15 tačaka dnevnog reda o kojoj su se izjašnjavali odbornici opštinskog parlamenta. Na početku sednice odbornici su obavešteni da je odbornica Zorica Tešić svoj mandat prenela u odborničku grupu Inđijaiti te je lista SNS ostala bez jednog odbornika. Četvrta tačka dnevnog reda „usvajanje Lokalnog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak opoziciji: Na šta bi to ličilo kada bi ste se Vi nešto pitali?

  Danas je održana 15. sednica SO Inđija na kojoj se našlo 15 tačaka dnevnog reda o kojoj su se izjašnjavali odbornici opštinskog parlamenta. Na početku sednice odbornici su obavešteni da je odbornica Zorica Tešić svoj mandat prenela u odborničku grupu Inđijaiti te je lista SNS ostala bez jednog odbornika.

  Četvrta tačka dnevnog reda „usvajanje Lokalnog antikorupcijskog plana 2021/2024. godine“ izazvala je polemiku odbornika GG „Građanin“ Strahinje Jovanovića i predsednika opštine Vladimira Gaka.

  Antikorupcijski plan je usvojen i 2017. godine koji je bio dobar ali ga se niste pridržavali. Na primer, građanima nije jasno plasirana informacija na opštinskom sajtu i stranici, nemate vest o javnoj raspravi i načinima na koji građani mogu da učestvuju. Mediji koje plaćaju građani iz budžeta u milionskim iznosima nisu izveštavali o tome. Jedini lokalni medij koji je pisao o tome se ne finansira iz budžeta. Odbili ste ih – kazao je Jovanović.

  Jovanović je istakao da se opštinski sajt kao i stranica koriste za razračunavanje sa neistomišljenicima i medijima a da se njegova svrha za informisanje građana o radu lokalne samouprave izgubila.

  Na taj način Vi ste uskratili javnosti mpgućnost da zna i da Vas kontroliše. A svaka vlast koju građani ne kontrolišu postaje loša. – istakao je Jovanović.

  Odbornik Jovanović je podsetio predsednika i lokalne parlamentarce da je upravo Vladimir Gak 2016. godine u junu primio nagradu“ostvarivanje prava javnosti da zna“ kao najtransparentnija opština i da samo 5 godina posle te nagrade javnost “ nema prava da zna“.

  Replicirajući opozicionom odborniku predsednik opštine Vladimir Gak je kazao da je zadovoljan što opozicija prati njegov rad kao i da je spomenuta nagrada ne samo njegova nego kompletnog opštinskog aparata. Podsetio je da je on lično predstavljao Lokalni antikorupcijski plan u Republici Srpkoj kao primer dobrog plana.

  direktori javnih preduzeća na sednici SO Inđija

  Gak jje iskoristio priliku da odborniku Jovanoviću istakne da on ne pristaje na duele sa političarima koji predstavljaju mali procenat glasova stanovništva kao i da ne zna njegov politički stav koji je „promenjiv i nejasan“.

  Ja ne znam Vaš stav o vakcinaciji, protestima i koga podržavate od predsedničkih kandidata na predstojećim izborima. O čemu bi ja sa Vama pričao? – zapitao se Gak.

  Jovanović je odgovorio da podržava proteste i da je strana koju je on zastupao u pravu uzimajući i obzir činjenicu da je predsednik Srbije Aeksandar Vučić povlačenjem zakona stao na stranu protestanata. O predsedničkim kandidatima i vakcinaciji Jovanović je odgovorio da neće da se izjašnjava jer njegov stav nije važan za lokalnu politiku.

  Odbornik GG Građanin Strahinja Jovanović

  Gak je ponovio da sa političarima koji nemaju jasan stav nema šta da priča. Gak je dodao da se on iste politike i uverenja drži unazad 20 godina ne objasnivši prelazak iz SRS u SNS u svom dvodecenijskom stabilnom političkom pravcu. Nakon podrobnog objašnjenja zašto nema nameru da sa bilo kim izlazi na TV duel, Gak se vratio na lokalne teme.

  Vi bi da ugrađujete GPRS u službene automobile. Na šta bi to ličilo kada biste se vi potali? – rekao je Gak i nakon toga napustio sednicu skupštine.

  Sve tačke dnevnog reda su usvojene većinom glasova. Predsednik opštine Vladimir Gak je ranije napustio sednicu i nije pružio priliku novinarki IN Medija da mu postavi pitanje..

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika