• Gak: Potrebne su nam investicije koje podrazumevaju veće objekte sa manje zaposlenih

  Najavljujući otvaranje novih fabrika u Inđiji, predsednik Opštine Vladimir Gak je na konferenciji za novinare rekao da lokalnoj samoupravi sada više odgovaraju investicije koje podrazumevaju veće objekte sa manje zaposlenih. Gak tvrdi da u Inđiji više nema dovoljno radne snage te se zbog toga mogu videti radnici iz „čitavog sveta“ i okolnih opština.  Iako prvi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Potrebne su nam investicije koje podrazumevaju veće objekte sa manje zaposlenih

  Najavljujući otvaranje novih fabrika u Inđiji, predsednik Opštine Vladimir Gak je na konferenciji za novinare rekao da lokalnoj samoupravi sada više odgovaraju investicije koje podrazumevaju veće objekte sa manje zaposlenih.

  Gak tvrdi da u Inđiji više nema dovoljno radne snage te se zbog toga mogu videti radnici iz „čitavog sveta“ i okolnih opština.  Iako prvi čovek kaže da je Inđija „otvorena za sve“, zbog punjenja lokalnog budžeta je, tvrdi,  bolje da se zapošljavaju radnici sa prebivalištem na teritoriji opštine Inđija.

  Prema njegovim rečima, svaka investicija puni budžet opštine Inđija s razmerom veličine objekta.

  Dakle, negde lično sam sada više okrenut tome s obzirom da imamo problem sa radnom snagom jer nema radnika iz svih krajeva sveta koji nisu došli u Inđiju. Da se ne bi mučili mnogo sa radnom snagom svakako smo otvoreni za sve, ali negde nam najviše odgovoraju sada veći objekti, koji zahtevaju manji broj zaposlenih. – tvrdi Vladimir Gak.

  On objašnjava da je to „stopostotni prihod koji nam jedini igra pravu ulogu“ kada je reč o naplati poreza.

  Nama bi ostajalo 60 odsto pod pretpostavkom da se pronađe radnik sa prebivalištem u Inđiji. A ako radi recimo radnik iz Pazove ili Rume, nama ostaje samo tri do četiri odsto a ostalo ide mestu prebivališta. – kaže predsednik Opštine Inđija.  

  Više o kompaniji Kemoimpex

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/ko-je-vlasnik-kompanije-koja-ce-prema-najavi-predsednika-opstine-izgraditi-50-000-kvadrata-u-indjiji/

  Kemoimpeks će uskoro otvoriti svoju fabriku u Inđiji a očekuje se da u roku od dva do tri meseca bude otvorena i fabrika južnoafričkog investitora, kazao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  Objekat Kemo impeksa je pri kraju i očekujemo da se vidimo sa vlasnikom i da vidimo kad je predviđeno svečano otvaranje. Drugi objekat, investitora iz Jućnoafričke republike koji radi preradu mermera I granita, je takođe u poodmakloj fazi i ja očekujem najdalje za dva meseca, možda tri maksimalno, da bude I taj objekat otvoren. – izjavio je predsednik Opštine Inđija.

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/jovanovic-lokalna-vlast-obmanjuje-javnost-nema-govora-o-18-investicija-u-indjiji/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]