• Inđinčanka Aleksandra Živković dobitnik priznanja“Najbolji nastavnik ex Jugoslavije“

  Aleksandra Živković nastavnica biologije osnovne škole “Dušan Jerković” dobitnik je priznanja „Najbolji nastavnik ex Jugoslavije“ u okviru 4.regionalne konferencije „Svijet obrazovanja briše granice“, održane u Sarajevu od 26.do 29.maja. 4. generacija Najboljih nastavnika, njih 27 odabranih strogim kriterijumima između više od nekoliko stotina prijavljenih vaspitača, učitelja, nastavnika, profesora i stručnih saradnika iz 6 država sa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđinčanka Aleksandra Živković dobitnik priznanja“Najbolji nastavnik ex Jugoslavije“

  Aleksandra Živković nastavnica biologije osnovne škole “Dušan Jerković” dobitnik je priznanja „Najbolji nastavnik ex Jugoslavije“ u okviru 4.regionalne konferencije „Svijet obrazovanja briše granice“, održane u Sarajevu od 26.do 29.maja.

  4. generacija Najboljih nastavnika, njih 27 odabranih strogim kriterijumima između više od nekoliko stotina prijavljenih vaspitača, učitelja, nastavnika, profesora i stručnih saradnika iz 6 država sa prostora bivše Jugoslavije. Titula nosi simbolični naziv Najbolji Nastavnik, iako se pod tim nazivom misli na sve one koji čine douniverzitesko i univerzitetsko obrazovanje, kreirana po ugledu na titulu Global Teacher Prize, najveću globalnu nastavničku nagradu.

  Aleksandra Živković nastavnica biologije iz Inđije  je ove godine dobitnik nagrade kaže da joj je izuzetna čast da je izabrana među 200 prijavljenih prosvetara sa prostora bivše jugoslavije.

  – U dogovoru sa direktoricom škole prijavila sam se sa projektom školskog razvojnog programa “Put ka održivom razvoju” koji je takođe izabran u prvih pet programa. Tako da je škola sa ovog skupa donela dva priznanja za školski program koji primenjujemo godinama u našem radu i ja kao nastavnik – kaže Aleksandra Živković za IN Medija.

  Živković kaže da je skup izuzetno važan za razmenu ideja i primene istih u nastavnom programu i da pored nagrade koju je dobila ona je proširila svoja saznanja u unapređenju nastave.

  Posebno me je zainteresovao projekat koleginica iz Donjeg Vakufa a vezan je za inkluziju u nastavi, one su napravile i priručnik kako i na koji način kako i kroz koje sve predmete može da se uradi taj proces. – ističe Živković.

  ANN_EKS YU je neprofitabilni projekat obrazovnih lidera sa Balkana koji ima cilj da umreži nastavnike entuzijaste, iz svih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, koji su spremni da ulože zajedničke napore da radeći na razvoju i jačanju obrazovne mreže regiona motivišu i inspirišu najbolje nastavnike da zajedničkim snagama menjaju obrazovnje u ovom delu sveta.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI